38 земеделци развъждат калифорнийски червеи в Кюстендилско

развъждане на червеи

38 земеделци отглеждат калифорнийски червей в Кюстендилска област, обяви шефът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Първан Дангов.
В област Кюстендил за изминалата 2013 година бенефициентите със заверени анкетни карти по различни програми са 437 на брой. По данни на дирекцията, най-много – 125, са в община Кюстендил, следвани от тези в община Дупница.
Фермите за отглеждане на дребни преживни животни и свине са съответно 4924 и 1879 на брой. Най-малък е броят на обекти за развъждане на калифорнийски червей – 38 броя.
„Длъжни сме да напомним на собствениците на земеделските производители и собствениците на ферми, че субсидирането на тяхната дейност и усвояването на средства по европрограмите не може да се осъществи без да бъдат спазени регламентираните в закона мерки. Нека земеделските производители и собствениците на животновъдни обекти не се страхуват да искат финансиране на идеите си и труда си по различни програми, трябва да спазват закона, обявиха от ОДБХ-Кюстендил.
ОДБХ-Кюстендил напомня, че пререгистрацията на земеделските производители е в кампания. Срокът за регистрираните през 2013 година земеделски производители по Наредба 3 изтича на 28 февруари 2014 г.
Първоначална регистрация на земеделски производител се извършва през цялата стопанска 2013 -2014 г. Регистрацията или пререгистрацията се извършва лично или чрез упълномощено лице.
Необходимите документи за регистрация са анкетна карта, анкетен формуляр за всяко землище, документ, доказващ правното основание – нотариален акт, договор за доброволна делба и други, които задължително трябва да са регистрирани в службата по геодезия, картография и кадастър.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене