На кого и защо пречи коледната украса в Благоевград

Коледната украса в Благоевград отново стана обект на посегателство. Този път вандали повредиха празнични елементи, поставени на елхата, намираща се на пл. „Георги Измирлиев“ в областния център на Пиринско. Актът е заснет от камери, част от видеонаблюдението в града. На кадрите се вижда група младежи, които излизат от нощно заведение и преминават през площадното пространство. Видеото показва как един от тях умишлено отскубва част от празничната украса на коледното дърво.

За случая са сезирани органите на реда.

Само преди по-малко от две седмици вандали посегнаха и опитаха да унищожат светещите коледни лампички, поставени на пл. „Георги Измирлиев“.

Община Благоевград, в лицето на кмета Илко Стоянов, непрекъснато се стреми да създава по-красива и приветлива градска среда, но общинско имущество често става обект на посегателство.

Жителите, които имат информация за нарушители и вандалски прояви могат да подават сигнали, както на полицейските власти, така и дежурните денонощни телефонни линии към Община Благоевград – 073/ 88 44 34 и 073/ 88 44 06.

https://www.facebook.com/watch/?v=1830317200675380

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене