Обвиненият в блудство портиер в ІV ОУ – Сандански излезе в отпуск, полицията иззе записи от видеонаблюдението в училището

Портиерът в Четвърто основно училище в Сандански, който бе обвинен в блудство с малолетно момиче, е излязъл в отпуск, съобщи директорът на училището Борислав Иванов. Той поясни, че чака следствието да приключи работата си и едва тогава ще вземе решение какви действия ще предприеме, дали портиерът ще остане на работа, или ще бъде съкратен.

Вчера стана известно, че обяснения в полицията са давали класната ръководителка на момичето Атанасова, колеги на обвинения портиер, учители и родителите на 10-годишната ученичка, която твърди, че е „гушкана” и преследвана от портиера в продължение на два дни. Очаква се разследващите полицаи да излязат с решение дали ще бъде образувано досъдебно производство, или ще се прекрати преписката поради липса на доказателства. Иззети са записи от видеонаблюдението в училището, от които ще стане ясно дали портиерът е опипвал малолетното момиче, или ще паднат твърденията й.

Както „Струма“ писа, 10-годишната ученичка в четвърти клас в основното училище в Сандански в дните понеделник и вторник е била преследвана от портиера от класната стая до тоалетната. Във вторник по време на малкото меджучасие портиерът я извикал и я завел в стаята на чистачите с уговорка, че ще му инсталира Фейсбук. В стаята е била негова колежка. Момичето, след като установило, че няма интернет на телефона, върнало апарата. След като излезли от стаята, той я прегърнал и я придружил до класната стая. През това време й говорил, че иска да станат приятели и ако има нужда от пари, той бил готов да й даде.

Бащата на момичето Асен Илиев настоява портиерът да бъде освободен от работа, за да продължи образованието си дъщеря му в същото училище.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене