Техническият директор на „Пирин“(Гоце Делчев) Димитър Крушовски вече има лиценз „УЕФА-А“

Техническият директор на аматьорския ФК „Пирин“ (Гоце Делчев) Димитър Крушовски вече притежава диплома за „УЕФА-А“ лиценз

Доскорошният наставник на първия отбор на неврокопчани успешно издържа изпита за изкачване на предпоследното в треньорската йерархия стъпало преди най-високия ценз „Про“, даващ излаз за чужбина. Над три часа продължи препитването на кандидатите, ментор на Крушовски бе националният селекционер на 16-ките Йордан Петков. Взискателната комисия включваше шефа на Треньорската школа Емил Атанасов и Нестор Юруков, в присъствието и на предводителите на подрастващите гарнитури на България Александър Димитров и Ангел Стойков. По време на презентацията си дипломантите трябваше да покажат своите знания относно теорията и правилознанието, както и да представят портфолио с тренировки и анализи на мачовете на предпочитан от тях отбор. Изборът на Д. Крушовски падна върху любимия му „Ливърпул“, а защитата на заветната диплома бе предшествана от над година време труд и дисекция на работата на Юрген Клоп. Крайната оценка се оформяше от представянето на треньорите на регулярните сесии и на финалния изпит, а резултатът на специалиста от Гоце Делчев беше един от най-добрите. Полученият лиценз „А“ отваря вратите за бившия капитан на „Пирин“ (Гоце Делчев) и Банско към професионалния футбол, в който има право да е старши на отбори от Втора лига и помощник в елита.

„Сега не мисля за следващото ниво. Искам в момента да се насладя на момента, тъй като ми костваше много усилия, но пък ми донесе изключително удовлетворение. Така си направих най-желания подарък за коледно-новогодишните празници, през които ще се заредя с енергия за следващото предизвикателство“, коментира Крушовски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене