2 млн. лева дължат абонатите на ВиК в Пиринско

84902-ViK-Blagoevgrad

450 хиляди лева от тях са от ромските квартали в областта

2 милиона лева дължат абонатите от област Благоевград на ВиК към края на месец септември. От тях  450 хиляди лева са инкасирани в ромските квартали на няколко населени места.  Това заяви управителят на „ВиК“ ЕООД – Благоевград – инж. Росица Димитрова.

„Ако за тези хора и за държавата това е израз на бедността и безработицата сред това население, за нас е и сериозен финансов проблем. Някои от натрупаните задължения са за повече от 5 години. Изпращали сме предупредителни писма, покани за доброволно издължаване и разсрочено плащане, демонтирали сме разходомерни устройства и по преценка на място сме  прекъсвали водоподаването към неизрядни абонати. Масов рецидив  се оказа последващото  своеволно  включване, без дори да се отчита ползването на вода“, каза инж. Росица Димитрова.

С оглед  финансово стабилизиране дружеството провежда масови проверки  в общините от Пиринско. Досега такива са извършени в Гоце Делчев, Разлог и Банско, а предстоят и в Симитли, Благоевград, Якоруда и Гърмен, където също са натрупани сериозни задължения.

„Там, където не е постигнат диалог и разбиране с длъжниците, водоподаването  е спряно“, каза още управителят на ВиК – Благоевград.

Инж. Росица Димитрова увери още, че една от най-важните задачи на дружеството е да предоставя качествена и надеждна услуга на  хората.

„Отзоваваме се максимално бързо на всеки сигнал за аварии. На много места водпроводната мрежа е амортизирана и е на възраст повече от 50 години. Има дни, в които регистрираме десетки аварии. Затова активната позиция на гражданите и техните сигнали са  много ценни за нас“, допълни инж. Димитрова.

Както E79news вече писа, след среща с инициативния комитет на хора, живеещи около НХГ “Св. св. Кирил и Методий” и  джамията, където авариите са с тревожен интензитет, заедно с община Благоевград е започната подмяна на водопровода от ул. “Цанко Церковски”.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене