Местния печат

печат

„Вяра“

Революция: Американски наблюдатели дебнат палат за 2 млн. в Петрич на зам.-кмета Христо Георгиев, под прицел и кметът Вельо Илиев

Американската агенция за международно развитие USAID разследва зам.-кмета по ТСУ-Петрич Христо Георгиев за имущество с неясен произход и конфликт на интереси. Зам.- кметът е вдигнал палат, който с размерите си засенчва резиденцията на бившия първи Тодор Живков в Сандански. До архитектурното чудо се стига по път, проектиран от собственика. Местните оценяват палата на над 2 млн. лв. Паметливи петричани припомнят, че Георгиев е тръгнал от обикновен старшина в полицията.

Полицията задържа за 72 часа гълтачите на 50 капсули хероин – благоевградчанина Борис Борисов и гоцеделчевеца Костадин Костов

Полицията в Благоевград задържа за 72 часа двамата гълтачи на дрога Борис Борисов от Благоевград и Костадин Костов от Гоце Делчев. На тях са повдигнати обвинения по чл. 242 от НК за трафик на дрога, информираха от пресцентъра на полицията в областния център. Трафикантите са криминално проявени и са част от канал за прекарване на дрога към Западна Европа, лежали са в затвори във Франция, Италия и Гърция.

Хвърлиха в ареста брата на секретарката на кмета на Бистрица, откриха боеприпаси в дома на железничаря Иван Георгиев

42-годишен мъж от с. Бистрица е задържан във вторник в РУ – Дупница, за притежание на боеприпаси, съобщиха от полицията. При извършената проверка в дома на Иван Георгиев в селото са открити 5 патрона от различен калибър и ел. капсулдетонатор. Георгиев е брат на секретарката на кмета на Бистрица Иван Бански – Мариана Антова. Провинилият се работи в БДЖ, преди години е бил миньор.

Наказаха с 1 г. пробация Кемал Демир от санданското село Джигурово, посрещнал с краден ток децата си от Германия

Наказаха с 1 година пробрация за кражба на ток Кемал Демир от санданското село Джигурово. Той посрещнал през август децата си, които се прибрали от Германия, но тъй като потреблението на ток се повишило, решил да се закачи към общото табло.

Съдия Светла Пейчева прати в затвора за 4 г. Васил Методиев от Рила, извадил слезката на свой съгражданин с кьотек 

Рилчанинът Васил Методиев отива за 4 г. в затвора за жесток побой над съгражданин. Състав на Районния съд в Дупница с председател Светла Пейчева призна за виновен подсъдимия Васил Методиев в това, че на 27 декември 2012 г., около 18,30 часа в Рила на ул. „Медник” е причинил тежка телесна повреда на Георги П. Л. Заради жестокия кьотек пострадалият е загубил слезката си.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене