Без категория

След денонощие клизми „мулета“ от Благоевград и Гоце Делчев изхвърлиха кило хероин

main_b

„Мулета“ на дрога „освободиха“ близо кило хероин след денонощие престой в хирургичното отделение на болницата в Благоевград.

51-годишният Б.Б. от Благоевград и 49-годишният К.К. от Гоце Делчев са спипани към 18 часа в понеделник на ГКПП – Кулата при специализирана операция с участието на ГД „Криминална полиция“ и ОД МВР – Благоевград под ръководството на Окръжната прокуратура.

Те са заловени след проверка на лек автомобил „Мерцедес“ с благоевградска регистрация, управляван от К.К., който е криминално проявен, осъждан в България, Гърция и Франция.

В колата пътували още Б.Б. от Благоевград, регистриран в полицията за повреждане и унищожаване и осъждан в Италия, и Р.Ч. на 33 години от Гоце Делчев.

Акцията е предприета след информация, че Б.Б. и К.К. възнамеряват да погълнат хероин, за да го трафикират към Западна Европа.

В хода на разследването било установено, че същия ден двамата са погълнали по 50 капсули хероин, с тегло около 10 грама всяка, общо към килограм.

Капсулите били изработени от пръсти на латексови ръкавици.

„Мулетата“ бяха настанени в МБАЛ-Благоевград, където под лекарско наблюдение се освободиха от опасното стомашно съдържание.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 242 от Наказателния кодекс.

На К.К и Б.Б е повдигнато обвинение и с постановление на прокурор са задържани за срок от 72 часа.

33-годишинят Р.Ч. след разпит е освободен. Работата по случая продължава.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене