26 години истината е във Винената партия

Латинска сентенция гласи, че истината е във виното. Е, значи истината вече 26 години е и във Винената партия, защото тази истина се влива в нейните членове чрез еликсира, който почитат и консумират. Това се доказа и снощи на 24-тия конгрес на уникалната организация, учредена на 21 декември 1996 година в симитлийското село Черниче. Заради ковид пандемията две години бяха пропуснати и не се проведе най-високият партиен форум.

Над 120 души от различни точки на страната се събраха в ресторант в град Симитли, за да кажат още веднъж, че стоят далеч от политиката и близо до напитката на боговете. Делегатите носеха различни съдове с вино – шишета и бъклици, а някои – туби. За да има достатъчно от напитката на истината. „Ние сме носители на българската духовност, съхраняват българщината и никога не нарушават патриотичните си принципи”, заяви несменяемият лидер Иван Лулейски. Конгресът стартира с посрещане на знамената на партията, на България и на Европейския съюз. След това архиерейският наместник на Санданска духовна околия отец Геарги Танчев, отец Спас и отец Велизар осветиха младите вина. По-късно специална комисия оцени питиетата в трите категории – розе, бяло вино и червено вино, и награди с дипломи най-добрите производители на еликсира.

Уникалната организация не само расте и не старее, но и хубавее. Тази категорична констатация бе направена на самия конгрес. Приеха се 12 нови членове, а от тях 5 са дами. „До момента няма нито един напуснал, няма отлюспени, никой не е нарушил Устава. Непрекъснато се приемат нови членове, а 40% от тях са жени, което е доказателство за красотата в партията”, увери партийният лидер.

Вечерта продължи с много, ама много тежки народни хора. Танците не спряха и за миг, както и пийването на вино. Защото истината е и в него, и в хората от Винената партия, които този еликсир сближава и ги прави по-добри, по-позитивни и по-усмихнати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене