Защо да изберем онлайн пазаруване на гуми, акумулатори и масла за автомобила?

Пазаруването на гуми, акумулатори и автомобилни масла може да отнеме много време и да ви разочарова, особено ако не знаете откъде да започнете. Пазаруването на тези стоки онлайн обаче може да бъде много по-лесен и удобен процес. Ето няколко причини, поради които трябва да обмислите пазаруването на гуми, акумулатори и автомобилни масла онлайн:

  1. Можете лесно да сравните цените.

Когато пазарувате гуми, акумулатори и автомобилни масла в магазина, може да е трудно да сравните цените и да намерите най-добрата оферта. Когато обаче пазарувате онлайн, можете лесно да сравнявате цените от различни търговци на дребно, за да намерите най-добрата оферта. Shopauto – онлайн магазин за гуми, акумулатори, масла ви предоставя голямо разнообразие на конкурентни цени.

  1. Можете да прочетете мненията на клиентите.

Когато пазарувате в магазин, може да е трудно да разберете дали продуктите, които обмисляте, са добри. Когато обаче пазарувате онлайн, можете лесно да прочетете отзивите на клиентите, за да добиете представа дали даден продукт си заслужава да бъде закупен.

  1. Можете да купувате от всяка точка на България.

Ако търсите гуми, акумулатори или автомобилно масло, които не се предлагат във вашия град, пазаруването онлайн е чудесен начин да купувате от търговци на дребно в другите градове.

  1. Можете да получите продуктите си с доставка до вратата.

Когато пазарувате онлайн, гумите, акумулаторите и автомобилното масло могат да бъдат доставени направо до вратата ви, което е много по-удобно, отколкото да ги взимате от магазин.

  1. Често можете да намерите по-добри оферти онлайн.

Тъй като онлайн търговците на дребно нямат същите режийни разходи като тези в магазините за продажба на дребно, те често могат да предложат по-добри оферти за гуми, акумулатори и автомобилни масла.

Така че, ако търсите по-удобен и по-рентабилен начин за пазаруване на гуми, акумулатори и автомобилни масла, помислете за пазаруване онлайн.

Как да смените гумите си?

Отново е това време на годината. Времето става все по-студено, дните – все по-кратки, а пътищата – все по-мокри и коварни. Това означава, че е време да смените гумите си.

Но смяната на гуми не е толкова проста, колкото просто поставянето на нов комплект. Има няколко неща, които трябва да направите първо, за да сте сигурни, че автомобилът ви е безопасен и готов за зимното време.

  1. Проверете дълбочината на протектора на гумите си

Първото нещо, което трябва да направите, е да проверите дълбочината на протектора на гумите си. Минималната законово определена дълбочина на протектора в Обединеното кралство е 1,6 мм, но ние препоръчваме да смените гумите си, когато те намалеят до 3 мм.

  1. Проверете налягането в гумите си

Следващото нещо, което трябва да проверите, е налягането в гумите. Студеното време може да доведе до намаляване на налягането в гумите, затова е важно да го проверите, преди да започнете да шофирате през зимата.

За целта ви е необходим манометър за измерване на налягането в гумите. Обикновено можете да го намерите на местната бензиностанция. Просто поставете манометъра във вентила на гумата и проверете показанията.

Ако то е под нивото, препоръчано от производителя на автомобила ви, трябва да напомпате гумите си.

  1. Изберете подходящите гуми

След като сте проверили дълбочината на протектора и налягането в гумите, е време да изберете подходящите гуми.

Съществуват два основни типа гуми – зимни и всесезонни. Зимните гуми са предназначени специално за шофиране в студени, мокри и заснежени условия. Те имат по-голяма дълбочина на протектора и по-мека смес, която помага за по-добро сцепление с пътя.

Всесезонните гуми са добър вариант за всякакви условия, но през зимата не са толкова добри, колкото зимните гуми.

Ако живеете в район с много сняг, препоръчваме ви да монтирате зимни гуми. Но ако не е така, всесезонните гуми ще ви бъдат достатъчни.

  1. Поставяйте гумите си при професионалист

След като сте избрали правилните гуми, е важно да ги монтирате от професионалист. Монтирането на гуми е деликатен процес и е важно да се уверите, че те са монтирани правилно. Ето защо препоръчваме да закарате автомобила си в център за монтаж на гуми. Те ще могат да монтират гумите ви бързо и правилно, а също така ще могат да ви посъветват за най-добрите гуми за вашия автомобил.

  1. Проверете размера на гумите на вашия автомобил

Преди да купите нови гуми, е важно да проверите размера на гумите на вашия автомобил. Размерът на гумите обикновено е изписан отстрани на гумите, така че е лесно да се намери. Но ако не сте сигурни, винаги можете да направите справка в ръководството на автомобила. След като разберете размера на гумите си, можете да започнете да пазарувате нови гуми. А ако не сте сигурни какви гуми да купите, винаги можете да се обърнете за съвет към професионалист.

Надяваме се, че това ръководство е било полезно. Ако имате някакви въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с консултантите в сайта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене