Заради честите прекъсвания на тока в Баня обособяват втори клон за електрозахранване

След поет ангажимент от страна на Венцислав Гърменов, кмет на община Разлог,  зам. кмета на община Разлог Иван Гюров и кмета на село Баня Магда Първанова до края на седмицата започва подобряване доставянето на електроенергия на домакинствата от ромския квартал на село Баня.

С оглед повишеното потребление на електроенергия, отчетено през последните години по време на коледните и новогодишни празници, както и с цел отстраняване честите прекъсвания на тока, ще се обособи втори клон за подобряване качеството на захранване. Служители на „Електроразпределителни мрежи Запад“ ЕАД започват и изтеглянето на кабел с дължина около 200 метра със захранване от ТП Банята.

Действията бяха предприети по инициатива на М. Първанова във връзка със зачестилите оплаквания и сигнали, свързани с ниското напрежение и честите прекъсвания на тока.

Преди броени седмици кметът на Баня проведе среща с представители на махалата, по време на която се обсъдиха възникналите проблеми. Своевременно Магда Първанова запозна и ръководството на Община Разлог с казуса, след което последва и информиране на доставчика на електроенергия – „Електроразпределителни мрежи Запад” ЕАД.

ИВАН ИВАНОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене