Група от 50 човека от Благоевград, Сандански и Гоце Делчев покори мегаполиса Истанбул в началото на месец ноември

Eхо от Босфора: Туристи от Гоцеделчевско превърнаха пътешествие до Истанбул в магия /Снимки/

Група от 50 човека от Благоевград, Сандански и Гоце Делчев покори мегаполиса Истанбул в началото на месец ноември.

Екскурзиантите предприеха вълнуващото си пътешествие до там доверявайки се на услугите на популярната и предпочитана от стотици хора благоевградска туристическа фирма Оазис А, собственост на Васил Ангелов.

Фирмата е добре позната, както на пазара в Пиринско, така и в цялата страна, а отзивите за нея са повече от блестящи. Агенцията разполага и със собствен лицензиран транспорт (6, 8, 20 и 52 места) за организиране на международен превоз на пътници.

Централният офис на фирмата е в Благоевград, но тя има и офиси в София, Сандански, Гоце Делчев, Разлог, Велинград, Самоков, както и в Неа Врасна, Гърция.

Туристите, които за пореден път предпочетоха за пътуването си  фирма „Оазис А“ сред останалите туристически агенции в региона, неуморно се наслаждаваха на Истанбул три дни и три нощи изпълнени с ентусиазъм и приповдигнато настроение.

По време на целия път до него, екскурзоводът Исмет Чауш неуморно ги осведомяваше за предстоящите воаяжи в Турция, за забележителности по маршрута или се включваше в разказване на вицове по микрофона, на които всички се смяха от сърце. Така, в сладки приказки, раздумки и няколко приятни почивки, неусетно премина нощта и рано сутринта пътешествениците се озоваха в Истанбул – огромен съвременен град, бивша столица на три империи, прочут с древното си минало.

Благодарение на специалния местен екскурзовод – бай Халил , групата направи автобусна разходка в града, премина по красивия мост в азиатската част на мегаполиса, където всички се насладиха на чаша кафе и чай на фона на невероятната панорама към европейския континент и Босфора.

Следващите забележителности сред посетените бяха Синята джамия, Хиподрумът, джамията „Чамлъджа“ – най-голямата в Турция, както и българската желязна черква „Св. Стефан“, която се намира на брега на залива Златният рог, и отдалече привлича поглед неповторимата фасада на излятата от чугун конструкция. Там всички запалиха свещичка за здраве и купиха сувенири, картички, икони, книжки с цел подпомагане реставрирането на черквата. Мястото е подарено от княз Стефан Богориди през далечната 1849 г. Известните забележителности в града са в дневния ред на всяка туристическа обиколка.

На третия ден от екскурзията групата направи панорамна обиколка на Босфора с кораб. Гледката бе неописуема. След незабравимия круиз всички се отправиха към най-големия и красив дворец Долмабахче сарай – резиденцията на Ататюрк, превърната в музей, на брега на морето. Хората направиха приятна и незабравима разходка по красивите улички около брега на морето, – спокойни и тихи, с много рибни ресторанти, с вкусни специалитети… част от чара на града и запечатаха прекрасните мигове в снимки.

Върхът на емоцията от пребиваването в Истанбул обаче бе турската вечер на корабче по Босфора“, където екскурзиантите се насладиха на богата програма, меню и специални поздрaвления. Темпераментните българи не се сдържаха и показаха своите танцувални възможности на дансига. На четвъртия ден автобусът потегли обратно за България

Така, малко преди 20 часа групата успешно „кацна“ на българска земя, а хората уморени, но щастливи от преживяното и видяното през тези незабравими дни си обещаха отново да се върнат в Истанбул.

„Истанбул е една магия – приказна, но и реална, един запомнящ се, впечатляващ град, в който винаги можеш да откриеш нещо ново и непознато… С една дума – да го преоткриеш за себе си“, категорични бяха на раздяла екскурзиантите.

Eхо от Босфора: Туристи от Благоевградско превърнаха пътешествие до Истанбул в магия /Снимки/ снимка 1Eхо от Босфора: Туристи от Благоевградско превърнаха пътешествие до Истанбул в магия /Снимки/ снимка 2Eхо от Босфора: Туристи от Благоевградско превърнаха пътешествие до Истанбул в магия /Снимки/ снимка 3Eхо от Босфора: Туристи от Благоевградско превърнаха пътешествие до Истанбул в магия /Снимки/ снимка 4Eхо от Босфора: Туристи от Благоевградско превърнаха пътешествие до Истанбул в магия /Снимки/ снимка 5Eхо от Босфора: Туристи от Благоевградско превърнаха пътешествие до Истанбул в магия /Снимки/ снимка 6Eхо от Босфора: Туристи от Благоевградско превърнаха пътешествие до Истанбул в магия /Снимки/ снимка 7Eхо от Босфора: Туристи от Благоевградско превърнаха пътешествие до Истанбул в магия /Снимки/ снимка 8Eхо от Босфора: Туристи от Благоевградско превърнаха пътешествие до Истанбул в магия /Снимки/ снимка 9

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене