Екшънът в Перник с нов развой, поне още 15 потърпевши СНИМКИ

Много изпочупени коли, агитката на Миньор се закани на кмета

Екшънът на стадиона в Перник, при който фенове бяха откарани в болница след сбиване между агитките на Миньор и Берое, има своето продължение. Били са изпотрошени най-малко 15 автомобила на хора от Стара Загора, пристигнали за мача между двата отбора.

Привържениците на домакините са се възползвали от по-ранното си излизане от стадиона и са нападнали колите на гостите, съобщава ZaPernik.com.

Както е известно, Миньор и Берое проведоха 1/16-финален мач за купата на България, спечелен от заралии с 2:0. По време на срещата се стигна до сблъсъци между двете агитки и двама ранени са откарани в пернишката болница.

Заради екшъна кметът на града Станислав Владимиров обеща на профила си във „Фейсбук“, че след Нова година ще спре общинското финансиране на местния футболен клуб. Парите ще бъдат ползвани за създаването на доброволен щаб, който да помага в ситуации като със Сашко, който преди седмица беше издирван в продължение на няколко дни.

От агитката на Миньор реагираха остро на публикацията на кмета. Те заплашиха, че няма да подкрепят градоначалника на предстоящите местни избори през следващата година. Решението на Владимиров обаче срещна рекордно одобрение от останалите граждани на Перник.

blitz.bg/sport/bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене