Кметът на Перник: Догодина НЯМА ДА ПРЕВЕДА нито един лев на хулиганското формирование, прикриващо се като футболен клуб Миньор

Позорните сцени, разиграли се на „Стадион на мина“ в Перник днес  на мача между местния „Миньор“ и „Берое“ Стара Загора  за Sesame Купа на България, предизвикаха кмета Станислав Владимиров да изригне в социалните мрежи с гневен пост:

„Догодина НЯМА ДА ПРЕВЕДА нито един лев на хулиганското формирование , прикриващо се като футболен клуб Миньор (с агитка). Хората не плащат данъци , за да издържат простотията, агресията и комплексите ви! Със спестените пари за изпотрошеното от Вас , ще създам и оборудвам доброволно звено в услуга на перничани , което да е в полза на хората, в случаи като този със Сашко. От едната страна имаме ГЕРОИ, като безстрашните ДОБРОВОЛЦИ на Перник , с които се гордеем….от другата страна имаме ДЕГРАДИРАЛИ ХУЛИГАНИ от които ни е срам. Контрастът е огромен. Първите са бъдещето. Вторите остават в миналото. Това е не само административен избор. А цивилизационен. Точка“.

В свой пост феновете обвиняват гостите от Ст. Загора: „Днес, Миньор загуби от Берое и отпадна от по-нататъшно участие в турнира за Купата на България.

Изключително слабата игра на беройци (въпреки крайният резултат), бе причина за ескалиране напрежението в сектора за гости.

Груба провокация от страна на гостуващата агитка бе изпращането на сигнални ракети, които паднаха в сектора ни и по този начин застрашиха част от феновете.

Недопустимо е поведението на гостите с прояви на агресия и желанието им да рушат нашият дом.

Започна се с премахването на решетките, изваждане на порталната врата и така с действията си, гостите покачиха градуса на напрежението.

От към сектора за гости летяха запалени факли, камъни, клони и всякакви предмети,

които се сипеха върху главите на миньорци.

Съвсем естествено, нещата придобиха друг характер, получиха отговор, за който очевидно мечтаеха.

Никой, абсолютно никой, не трябва да мисли, че може да дойде в нашият дом и да руши безнаказано.

Никога, абсолютно никога, няма да допуснем това свято за нас място, да бъде осквернено!

Такива агитки не са добре дошли и нямат място в нашия град!“.

Голяма част от коментарите определят поста на кмета като прибързан и неточен.

„Г-н. Кмете тези „хулигани“ до преди 1 седмица бяхме от доброволците и тогава бяхме много добри!Тези „хулигани“,бяхме част от тези хора който ви избрахме.Първо разберете истината и тогава вземайте такива крайни решения“. „Много прибързано изказване,крайно емоционално. Вие сте кмет на град Перник,и трябва да знаете колко много хора са израснали на този стадион. Така с лека ръка,ще захвърлите хората обичащи Миньор-Перник. В случая явно е имало провокации,явно вината е и на другите“… „Г-н Владимиров, вие сте най-добрия кмет в историята на град Перник, но Миньор е символ на града и не може заради една шепа хора да взимате толкова кардинални решения.

Скандалът според повечето  присъствали на мача, е предизвикан от феновете на гостите, които изстреляли няколко ракети като една попаднала в сектора на феновете на домакените и  е пострадал един човек.  Последвали батални сцени, хвърляне на камъни и предмети от двете агитки, намесила се полиция, която не допеснала директен сблъсък между агитките,  имало ранени и закарани с линейки в болницата, а срещата е прекъсвана за 10 минути. Крайнирят редултат е 2:0 за гостите.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене