„Пирин“ търси заместник на Ст. Костов в Босна, защитник от Кочан отказва да влезе в обувките на капитана Н. Бодуров

„Пирин“ си е харесал заместник на единия от петимата освободени футболисти в началото на седмицата – Станислав Костов. За овакантеното място на върха на атаката е спряган северномакедонският нападател Марио Кръстовски, който според информации от родината му ще бъде атакуван от благоевградчани с оферта за втори път в рамките на последните няколко месеца, след като през лятото не се стигна до споразумение с шампиона на Босна и Херцеговина „Зрински Мостар“ да го пусне под наем на стадион „Христо Ботев“.

В настоящото първенство острието носи екипа на друг елитен тим в бившата югорепублика – „Слога Меридиан“, и в 13 мача има на сметката си 5 гола, последният от които преди около две седмици от дузпа за обрата от 0:2 за 3:2 срещу „Игман“. 24-годишният футболист действа успешно и по двете крила, а притежанието на български паспорт прави безпроблемно скоростното му картотекиране в БФС.

Очакваше се в обувките на капитана Николай Бодуров в центъра на защитата да влезе бившият национал Камен Хаджиев. Преди няколко седмици здравенякът от Кочан напусна по собствена воля столичния „Локомотив“ и излезе на борсата със статут на свободен агент, с което попадна в радара на орлетата. Вместо в областния център на Пиринско обаче се озова в „Хебър“, който също е замесен в боричкането за оцеляване в Първа лига. Уговорката му с пазарджиклии е да поддържа форма с отбора на Владимир Манчев в изчакване на оферта от чужбина и да седне на масата на преговорите с тях едва при провал на намерението му да излезе зад граница. У нас юношата на „Шалке“ е играл, освен за железничарите от „Надежда“, за „Родопа, „Пирин“ /ГД/ и „Берое“, докато извън пределите на България навъртя няколко сезона в Германия, Нидерландия, Унгария и за последно преди завръщането у дома в Узбекистан.

Мартин Смоленски

Поне от „Армията“ дойде добра новина за пиринския наставник Христо Янев след решението на колегата му начело на ЦСКА Саша Илич да не прибира при червените преотстъпения на зелено-белите за първия дял от първенството младежки национал Мартин Смоленски, който се отпуши с гол за ключовата победа с 3:1 над „Спартак“ /Вн/ в последния шампионатен кръг преди зимната пауза.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене