Общински съвет Благоевград одобри и трите предложения, касаещи онкологичната болница в Благоевград

Общински съвет Благоевград даде положителен вот за даване на съгласие на управителя на СБАЛО „Св. Мина“ за изваждане от експлоатация на медицински апарат за кобалтово лечение ТЕРАБАЛТ тип 80. Това се случи по време на днешното редовно заседание на местния парламент.

Второто предложение, касае продажба на автомобил за бърза медицинска помощ (линейка) от тип C, като и то получи положителен вот от Общинския съвет.

Искането за разрешение за закупуването на медицинска апаратура на стойност над 30 хил. лв. за нуждите на онкоболницата в Благоевград пък бе одобрено с 38 гласа “ЗА“ от парламентаристите.

С 39 „ЗА“, бе прието предложението на кмета на Община Благоевград за даване на съгласие за удължаване на срока за издължаване на остатъка от главницата по безлихвен заем с общ размер 807 хил. лв.
Предложението е съгласувано с Дирекция „Финанси на общините“ на Министерството на финансите.
На редовното заседание на местния парламент, общинските съветници дадоха положителен вот и по Предложение № 60-00-419/14.11.2022 г. от Кмета Илко Стоянов, относно изменение на Решение № 386 по Протокол № 16 от заседание на Общински съвет Благоевград, проведено на 28.10.2022 г. за кандидатстване на Община Благоевград по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“, финансирана по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика.

Местния парламент одобри и Предложение № 60-00-425/14.11.2022 г. от Дейвид Арабаджиев – Секретар на Община Благоевград и Председател на комисия, създадена със Заповед № 204/09.08.2022 г., относно финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на община Благоевград.
На днешното редовно заседание на Общински съвет Благоевград бяха взети 46 решения.
След изчерпване на дневния ред, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри днешното редовното заседание.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене