Феим Иса и кметът на Рибново Мустафа Иса вчера връчиха ключовете на новите наематели на здравната служба в най-голямото село в община Гърмен

Млада психотерапевтка ще обгрижва жителите на Рибново!

Жителите на гърменското с. Рибново вече могат да ходят на психотерапевт. Това е местно младо момиче, наскоро завършило магистърска програма към ЮЗУ – Благоевград, което е решило, че може да помогне на съселяните си, разговаряйки с тях за проблемите им. От вчера девойката е новодомец в здравната служба на Рибново, която бе реновирана по проект „Красива България“ срещу 153 328 лева, половината от които са подсигурени от общинския бюджет.

„Малко се притеснявам за момичето, че няма да може да си намери пациенти, защото българите още не осъзнаваме, че често се нуждаем и от такава помощ“, каза общинският кмет Феим Иса. Факт е, че масово нашенци не правят разлика между психотерапевт и психиатър, и докато на Запад е въпрос на престиж да си имаш личен психотерапевт, в България като че все още е доста срамно да се ходи на психиатрични сеанси.

Феим Иса и кметът на Рибново Мустафа Иса вчера връчиха ключовете на новите наематели на здравната служба в най-голямото село в община Гърмен. Единият етаж от нея е нает от местното джипи, 2 кабинета държи стоматолог, а третата стая е за психотерапевтката, чиято клиентела е под въпрос. Съгласно наемните цени в община Гърмен за 1 стая от 12 кв.м наемът е 72 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене