Петрич въстана! Масово обединение срещу кмета: Стартира подписка до Главния прокурор и Окръжна прокуратура с доказателства за произвола и субективизма в управлението на В. Илиев

_thumb

Само за три дни са събрани 2000 подписа под документ с конкретни сигнали за противоправни действия на градоначалника

Подписка до Главния прокурор Сотир Цацаров, окръжния прокурор Христо Георгиев и омбуцмана на републиката Константин Пенчев, инициираха група общински съветници, сдружението на строителите в Петрич и жители на града. Подписката е „срещу произвола и субективизма в управлението на кмета на общината Вельо Илиев, срещу обръчите от фирми, създадени от общинска администрация и срещу прогресиращото с години съсипване на южния град, управляван от Вельо Илиев и неговата администрация“.

Само за три дни са събрани над 2 000 подписа. под документа, съдържащ сигнали, доказващи противоправни действия на местния градоначалник. Заради съмнения за чадър от висши политици над работата на петричкия кмет инициаторите на подписката алармират главния прокурор на републиката. Посочени са случаи, от който е видно, че в качеството му на кмет Вельо Илиев и други длъжностни лица в общината “ сериозно накърняват обществения интерес, в частност интереса на жителите на града. Опасенията са, че на местно ниво органите на разследване и прокуратурата биха проявили пристрастие и не сме убедени в обективността на изясняване на фактите, се казва в документа, изпратен до главния прокурор. Той съдържа няколко сигнални писма, от които е видно какво точно е правил Вельо Илиев и какви са противоправните му действия. Около кметския екип се създаде сериозно напрежение след като Сдружението на строителите, обединяващо голяма част от строителните фирми в Петрич организира протестни действия срещу кметския екип заради преференциалния избор на фирми, които получават системно общински поръчки. За останалите строителни фирми работа в Петрич няма.

Протестите започнаха мирно с окупация на административната сграда от тежки машини на фирмите, но ескалират и строителите заплашват, че следващия им протест срещу кметския екип ще затвори главния път към границата с Гърция. Напрежението в Петрич се засилва с всеки изминал ден, още повече, че 9 от политическите партии в града, също подкрепиха декларациите и подписката на сдружението на строителите. За първи път Петрич доказа, че когато се бранят интересите на жителите на града няма разделение по партийна принадлежност. Struma.com разполага с депозираните до Главния прокурор и Окръжна прокуратура сигнали за противоправни действия на кмета Вельо Илиев. Очаквайте подробности около депозираните сигнали скоро.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене