Акция антидрога в Гоце Делчев!

Полицейска антидрога операция се проведе паралелно в Гоце Делчев и петричкото село Рупите . По време на акцията ченгетата запечатаха халета с медицински канабис на гоцеделчевски бизнесмен, след като направени проби доказаха наличие на тетрахидрокарабинол над допустимите норми.

Карабинолът е естествена съставка и основно психоактивно вещество, което в медицинския канабис не трябва да надвишава нормата от 0. 2%.

При анализ на проби взети от халетата на Мангалов се доказало, че веществото е над допустимото съдържание. До акцията се стигнало след множество сигнали от Гоце Делчев, че в района на производствената база на Мангалов се носи отровна смрад, това провокирало полицията да започне проверка, разказаха запознати единствено пред струма.ко.

Срещу бизнесмена е образувано досъдебно производство.

Мангалов не е първият, занимаващ се с отглеждане на медицински канабис, станал обект на проверка. Миналата година няколко предприемачи от Петрич влязоха в полезрението на ченгетата. При някои също бе открит канабис, със завишени норми на основното психотропно вещество и канабисът бе конфискуван и унищожен

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене