ПФ иска час по родолюбие и оръжие за защита на дома

valeri_simeonov

НФСБ и ВМРО са за здрава, богата и силна нация, а най-висшата цел на формацията ще бъде възраждане на добродетелите като родолюбие, човеколюбие и свобода. Това каза по време на тържественото първо заседание на новия парламент Валери Симеонов, предаде БГНЕС.

Пред новоизбраните народни представители Симеонов подробно разказа основните точки от програмата на Патриотичния фронт.

В икономиката са необходими промени с цел освобождаването на малките и средни предприятия и рекета на държавния чиновник, разпределяне на земеделските субсидии по-справедливо, дългосрочна стратегия за туризма, ефективно усвояване на европейските средства, каза Симеонов.

В енергетиката Патриотичния ще настоява за незабавно извършване на одит чрез привличане на специалисти, коренна промяна в ДКЕВР, понижаване на цената на тока и изграждане на заместващи газопроводи със съседните страни.

Незабавно стабилизиране на банковата система и разследване на причините за банковата криза, поиска още той. Патриотичният фронт се обяви за запазване на плоския данък за бизнеса и въвеждане на прогресивно семейно подоходно облагане.

Валери Симеонов каза още, че формацията му е за намаляване на партийните субсидии.

Пресичане на практиката майчинството да се превръща в източник на доходи, премахване на монопола на НЗОК, спешни мерки за разбиване на картела във фармацевтиката, поиска още Валери Симеонов.

ПФ е за въвеждане на час по физкултура всеки ден и въвеждане на час по родолюбие, подчерта той.

Депутатите от патриотичната коалиция ще се борят за осигуряване на правото на българския гражданин да използва от оръжие в защита на своя дом, което според Симеонов е „най-евтиният начин за ограничаване на битовата престъпност“.

Въвеждане на задължително гласуване е друго искане на Патриотичния фронт. Право на глас да имат само граждани, добре владеещи писмен и говорим български език, ще се борят още от коалицията.

Външната политика да бъде подчинена само на България, а страната ни да изработи специална стратегия за българите извън страната, искат още от ПФ. Симеонов заяви още, че формацията му ще търси „съдействие с всички за ограничаването на влиянието на етническите партии“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене