Невиждана криза в Благоевград, ресторантьори разпродават заведенията си

Всички те са напълно оборудвани и готови да започнат да работят, но явно е че кандидати няма

Невиждан бум на продажби на работещи заведения се забелязва в Благоевград. Само за последните 2 месеца над 40 заведения за бързо хранене и кафенета търсят нови собственици.

Изненадващо за продажба е обявено и супер модерното заведение в квартал „Еленово“ „Магнолия Гардън“ – бивше ВИПС, за което собственикът е поискал 930 000 лева, без ДДС, пише struma.com.

Заведението се радва на добра клиентела, има добра кухня и детски кът добре обзаведено е, явно е обаче, че инфлацията, високите цени на тока и поскъпването на храните от първа необходимост са оказали сериозно влияние върху издръжката на подобен тип заведения.

 

Още близо 10 заведения в най-населения квартал на областния център „Еленово“ са обект на продажба. Сред тях най-голям дял имат заведенията за бързо хранене. Цените им варират от 120 до 200 000 Евро. Част от тях са работещи и в момента.

Панорамно заведение в района на кооперативния пазар в Благоевград се продава за 258 000 Евро. То е разположено на покрива на 5 етажна сграда и от него се вижда целия град.

Гледката е уникална. За съжаление обаче заведението не се зарадва на многобройна клиентела, затова и е обявено за продажба.

Ресторант „Феникс“ в близост до булевард „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград/ зад цветарките/ е на свободния пазар с цена 65 000 евро, 57 000 евро пък искат собствениците на механа в центъра на града.

Продава се за близо 300 000 евро и ресторант Дриймс. Място, което с годините бе предпочитано за фирмени банкети и сватби, поради добрата си локация и голямата си площ. Ресторантът не работи с години.

Пицария „Италия“, която се стопанисваше през годините от известната ресторантьорска фамилия „Паскови“ хлопна кепенци и бе обявена за продан. Искат 350 000 лева. Още десетки кафенета, заведения за бързо хранене обявиха фалит и помещенията им бяха обявени за продан.

Всички те са напълно оборудвани и готови да започнат да работят, но явно е че кандидати няма, тъй като някой от тях са в агенциите за продажба от месеци.

Сред ресторантьорите се говори, че освен страховитата инфлация и безбожно високите цени, ковид епидемията е оказала пагубно влияние върху бизнеса им. Хората все още се страхуват да се събират в заведения, а и по време на забраните заведенията пустееха с месеци.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене