Драмата в Копривлен! Потрошеният с мотика Севдалин разказа за нападателя

Той разказа за кошмарната нощ в понеделник, когато в стаята налул маскирания обирджия. Севдалин от гоцеделчевскотосело Копривлен е с тежки наранявания от ударите с мотика, която престъпникът взел от парника пред къщата му. Има травми по главата. Счупена е ръката му.

„Целият беше маскиран, с качулка отгоре. Маската беше плътна. Влезе вътре и ми каза: „Давай парите”. С влизането загаси и тока вътре и с някакво си фенерче светеше”, обяснява Севдалин. След като няколко пъти попитал за пари, маскираният се ядосал и вдигнал мотиката срещу беззащитния мъж.

„За да се защитя, вдигнах ръката. Мотиката ме удари по главата. Същевременно познах, че и мотика си е моя. Вземал я е от парника”, разказа Севдалин. Това е последното, което помни.

„Като ме удари, аз съм изгубил съзнание и съм легнал на леглото. През това време ме е вързал. Когато дойдох в съзнание, гледам, че цялата възглавница е в кръв. А той през това време обърнал цялата кухня, всичко наопаки, не можал да намери пари. Откъде ще ги намери тези пари? И аз не знам, като ги нямаме”, казва Севдалин в ефира на Нова. Жестоките травми по главата на Севдалин предизвикали някакво съчувствие в нападателя и след като не намерил пари, той неочаквано взел да помага на жертвата си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене