Крави оставени без надзор вкараха в екшън собственици, полиция и жители на Слатино и Усойка, които се намесили да предотвратят инцидент на Е-79

Оставени без надзор крави на братя от Бадино вкараха в екшън собственици, полиция и жители на Слатино и Усойка, които се намесили да предотвратят инцидент на Е-79

Крави на братята Иван и Асен Йорданови от с. Бадино, оставени без надзор, предизвикаха проблеми на правия участък от главен път Е-79 при с. Усойка, известен като Летището. Притеснени шофьори позвънили на тел. 112, че животните могат да предизвикат катастрофа, защото там се кара с висока скорост. Докато пристигне полицейската патрулка, Красимир Николов от Усойка, Стойчо Андонов и зет му Ангел Йорданов от Слатино се самоорганизирали като дежурен отряд, който да предупреждава шофьорите за опасността и да следи животните да не изскочат на платното. Красимир Николов, който работи в Горското и има магазин и заведение край пътя в Усойка, каза пред „Струма“:
„Кравите пресичаха хаотично през Е-79 на изхода на село Усойка, на стотина метра от Слатинското ханче и автокъщата на мотосъстезателя от Бобошево Явор Бошикьов. Едва удържахме животните да не излязат на пътя и да стане голяма беля. Собствениците на кравите, двамата братя от Бадино Иван и Асен Йорданови, с прякор Чичетата, след като бяха повикани и дойдоха, спретнаха див екшън на магистралата. Нахвърлиха се на доброволците, които пазехме кравите, скочиха и на полицаите, дошли да въведат ред в движението по Е-79“, разказа Николов и добави:
„Притеснени шофьори се отбиха през заведението и ни предупредиха за кравите, които освен по пътя се разхождали безстопанствено и по жп линията. Някой от тях позвънил на 112. Веднага се разтичахме да не стане някоя беля. Имаше опасност, ако премине товарен или пътнически влак и кравите са на релсите, да се обърнат вагони, не ми се мисли какво би се случило… След два часа дойдоха три патрулки да овладеят положението, тогава отнякъде се появиха братята, бяха силно агресивни. Явно се уплашиха да не отнесат санкции заради кравите. Нахвърлиха се върху мен и започнаха да ме налагат, нападнаха и служителите на реда. Аз и един от полицаите в крайна сметка се озовахме в спешното с наранявания и получихме медицинска помощ. Бях извикан и на разпит в полицията.

Проблемът с кравите на Йорданови продължава вече три-четири години, писали сме десетки жалби. Искаме спешна намеса това да спре, докато някой не е пострадал“, каза Красимир Николов. Той е подал жалба в полицията срещу братята Йорданови за нанесен побой.

ДЕНИ МИЛЕВА

struma.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене