Жител на с. Лешница сигнализира за незаконно сметище, труп на домашно куче изхвърлен в найлон

Труп на куче, завит в найлон, е изхвърлен в землището на санданското село Лешница, в близост до новоизградените няколко къщи, сигнализира Димитър Стефанов. Около терена се носи неприятна миризма. По-трагичното е, че това е домашен любимец, а е изхвърлен в найлонов плик на сметището, вместо да бъде погребан, както правят добрите стопани, ядосва се Д. Стефанов. Теренът, където е изхвърлен трупът на кучето, е превърнат в сметище, а от там минава каналът на поливната вода, от която жителите на с. Лешница поливат градините си.

Ето какво разказа Д. Стефанов: „В събота бях на мястото. От съседи разбрах, че е хвърлено умряло куче. Преди близо година това място се бе превърнало в мини сметище. Новите собственици на минивеца в с. Лешница почистиха боклуците. Но отново се натрупа сметище. Подавал съм сигнал до Община Сандански, почистваше се мястото, но отново за няколко месеца се превръща в бунище. Не знам какви са тези хора, които изхвърлят боклуците си на поляната, мястото се вижда от пътя за селото. Живеем в 21-ви век, почти пред всяка къща има контейнери за отпадъци, и то от новите. Вместо да изхвърлят отпадъците си в контейнера, някои  не знам с каква съвест ги изхвърлят на поляната. Този терен не знам дали е частен, или общински, и защо се превърна в сметище. Преди година там имаше даже изхвърлени умрели малки прасенца, карантия от крави и агнета и други. Можеше да пламне зараза от това сметище, но тогава бяхме в пандемична обстановка и хората не излизаха навън”, каза Д. Стефанов.

Той апелира институциите за повече контрол, за да не се дапускат такива безобразия, а хората приканя да проявяват повече смосъзнание и отговорност.

ЛИДИЯ МАНЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене