БСП и ПП обсъждат бюджета, искат минималната заплата да е 50% от средната (НА ЖИВО)

/ БГНЕС

Служебният кабинет не внесе предложение за бюджет, а за удължаване на сегашния, но това означава замразяването на доходите в условия на растящи цени. Затова предлагам парламентарните групи да внесат предложения, които да се приемат между четенията. Предлагаме минималната работна заплата да е 50% от средната, тоест 850 лева, да се запазят ваучерите и да не се намаляват от 200 лева. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с представители на „Продължаваме промяната“ за предложенията за бюджета за догодина.

Втората група, към която сме се насочили, са децата, младежите, младите семейства – безплатни лекарства и учебници за децата, струва 180 млн. Да направим така младите до 26 години да бъдат освободени от доходите. Това е най-трудният период за един млад човек, като почнат работа да не търсят реализация в чужбина, заяви Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова
БГНЕС

 

БСП предлагат еднократна помощ за учениците – по 300 лева до 12-и клас.

Кирил Петков заяви, че политическата стабилност е важна, но не може да се обвързва политиката с решаването на реалните проблеми на хората. По думите на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ дискусията трябва да се случи сега. От ПП предлагат 860 лв. МРЗ и да се продължи политиката за актуализация и вдигане на пенсиите, което беше започнато от кабинета „Петков“. От ПП и БСП се обединиха, че нищо това не трябва да зависи от реализирането на мандатите за съставяне на ново редовно правителство.

Петков също така призова служебният кабинет да внесе нов проектобюджет, така както е по закон.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=841153513894792

dariknews.bg

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене