Живата легенда на ловджиите в Гоцеделчевско Шефкет Камберчев гръмна 3 прасета за 1 ден

245-01-06-Ловната-група-от-Ореше-записа-голяма-слука-в-събота

70-годишният ловен гид на Добри Джуров – Шефкет Камберчев от гърменското село Ореше, повали 3 диви праста само за един ден. Възрастният ловец е жива легенда в Гоцеделчевския край

Слуката споходи ловната група на Камберчев по време на пусия в местността Поповица, когато им излязло голямо стадо диви прасета. С точният си мерник Кетьо свали 3 животни, коментираха с гордост ловджиите от Ореше.

70-годишният председател на ловната група в Ореше Шефкет Камберчев е познат сред ловджиите от целият регион  като Кетьо.

245-01-06 Правият възрастен

Причината за големия успех от ловните излети на орешката ловна група е перфектната дисциплина сред ловците, въведена от председателя им. Славата на Шефкет Камберчев като най- добър ловджия се носи от много години, той е бил ловен гид на всички партийни величия преди и след прехода. Кетьо прослави родното си село Ореше с това, че той е човекът, който дълги години по време на социализма бил личният ловен гид на покойния вече армейски генерал Добри Джуров, на бившият първи секретар на БКП Лазар Причкапов и на много други.

245-01-06 Лазар Причкапов

За 70-годишния Шефкет Камберчев от село Ореше дори има и виц, който се предава от поколенията ловци: Кетьо се явява на изпит за шофьорска книжка и изпитващите го попитали какво образование има, а той им отговорил – ловджийско.

Вяра

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене