Поточна линия едва не откъсна ръката на майстор Атанас Цирков от Благоевград

Поточна линия едва не откъсна ръката на майстор от Благоевград при ремонт на бутилиращия цех на Д. Калъмбова под Рилския манастир

59-г. Атанас Цирков от Благоевград получи тежка травма на едната си ръка по време на работа в цеха за бутилиране на вода, собственост на Методи Калъмбов и дъщеря му Димитрина. Цирков е пострадал по време на ремонт на една от поточните линии в цеха, машината е захванала ръката му и едва не я отрязала. От лакътя до дланта на пострадалия  сухожилията и мускулите са скъсани. По време на инцидента в цеха е била и Димитрина Калъмбова. Тя е закарала окървавения Цирков до Спешен център – Рила, откъдето е транспортиран с линейка за „Пирогов”.

На мястото на инцидента са пристигнали криминалисти от РУ на МВР – Рила, които са разпитали Калъмбов и дъщеря му. В този ден цехът не е работил поради повреда на поточната линия, затова е извикан Атанас Цирков от Благоевград да я ремонтира, това е обяснила Калъмбова пред разследващите полицаи. Вчера инспектори от Инспекция по труда също са започнали проверка по случая. Те ще прегледат документацията на фирмата ЕТ „Фешън Топ Модълс“, дали има договор, или друг документ за работата, за която е извикан Цирков. Ще се изяснява и дали цехът работи, има ли  наети работници на трудов договор…

Фирмата бутилира вода в м. Кръколицата над Рилския манастир. Собственик официално се води дъщерята Димитрина Калъмбова.

Както „Струма“ писа, общината в Рила си поиска 100 000 лв. за неплатени данъци от Д. Калъмбова чрез съдия-изпълнител, който през август тази година сложи на тезгяха цеха за бутилиране на вода и съоръженията срещу сумата от 178 919 лв. Помещението е с размери от 434 кв.м.

Вчера кметът на община Рила Георги Кабзималски заяви пред „Струма“ по повод задълженията на фирмата на Д. Калъмбова: „Фирмата си плати задълженията от 100 000 лв. и цехът продължава да работи. Лично съм проверил – цехът има разрешително от Басейнова дирекция – Благоевград за бутилиране на вода. Разрешителното се издава след проверка дали фирмата дължи пари на държавата.

Репортер на „Струма“ се опита на няколко пъти да се свърже по телефона с Д. Калъмбова, но тя твърдеше, че пътува и сигналът се губи.

Името на Димитрина Калъмбова нашумя скандално преди няколко години, когато от Енергото откриха, че е отклонила ток за хотела си над Рилския манастир.Тогава полиция и служители на Енергото откриха подземен кабел, който излиза от кантон, който се намира до оградата на хотела. При проверката беше установено, че електромерът не отчита, когато се използва ел. енергия в хотела. Фамилията има и ВЕЦ в Рила.

Преди година съдия-изпълнител обяви за продан част от помещенията на емблематичния хотел в центъра на Благоевград „Ален мак“ за неиздължен кредит. Хотелът е собственост на бащата Методи Калъмбов. И комплексът на Калъмбови на Е-79 край Рилци е обявен за продан от НАП заради дългове.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене