Уникално! Семейство от дупнишкото село Бистрица се радва на трета двойка близнаци

Кметът Кирил Огненски с апел: Нека всеки от нас помогне на Костадин и Цвети

Семейство от дупнишкото село Бистрица се радва на трета двойка близнаци, обяви с възхита кметът на Бистрица Кирил Огненски. Уникалното в това семейство е, че за всичките си дечица се грижат сами и не търсят помощ от никой, радват се на всяко едно от тях.

А подобно явление при една двойка да се паднат три поредни близнаци не е регистрирано през последните 80 години в България. Не случайно и кметът Кирил Огненски реши да организира кампания в помощ на семейство на Цветелина Скоклева и Костадин Ламбов, уточнявайки, че те никога не са търсили помощ или подкрепа от никой.

„Всеки един от вас познава много добре Костадин Ламбов и Цветелина Скоклева, които през миналия месец се сдобиха с трета двойка близнаци. И макар никога Костадин и Цвети да не са търсели помощ и подкрепа, и да се справят сами в тези трудни времена, мисля, че наш дълг като техни съседи, приятели, познати е да им подадем ръка.

Всички виждаме какво е икономическото състояние в страната, инфлацията и повишаването на цените, които затрудняват почти всяко семейство, а какво остава за родители на общо 9 деца, родени преди близнаците.

Когато обичаш деца, когато си готов да жертваш всяка свободна минутка за щастието на тези невинни същества, и то, без да искаш помощ – то такива хора заслужават адмирации.

Затова вярвам, че добротата у хората все още я има, макар да е трудно на всеки. Вярвам, че винаги можем да подадем ръка на такива хора, защото общество без милосърдие е обречено. А в село Бистрица, в Дупница, в България – винаги е имало и ще има хора, които са готови да подадат тази ръка.

Нали знаете, че никога няма да потърсят подкрепа и сега?! Затова аз си позволявам да я потърся от всички ни! Нека всеки от нас помогне според възможностите си на Костадин и Цвети да отгледат своите дечица в спокойна среда, без лишения и проблеми“, призова кметът на Бистрица, Кирил Огненски.

Той апелира към всеки, който е решил да подпомогне семейството, да се свърже с него на телефон  0898 532 785 или в кметството на селото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене