15 бона в джоба на директора! За работническите редици хора и ръченици!

Лекари, сестри и санитари излязоха на възлово кръстовище в Благоевград. Протестът е за по-високи заплати, писа  Топ Преса снощи. Преминаха мирно и с плакати през кръстовището при Трето ОУ в града. Преди да предприемат тези действия днес към 15.00 часа, за пореден път синдикалните представители в МБАЛ-Благоевград са раговаряли с директора Огнян Митев. Той им отговорил, че заплатите ще скочат, ако има допълнителни приходи в лечебното заведение, коментираха от КНСБ.

Протестите срещу срамното заплащане на медиците в областния център няма да стихнат. Продължават и през следващите дни.

От синдикалната им организация заплашват с колективни оставки. Изчисляват, че колегите им в училища, детски градини и яслите получават повече. Посочиха, че лекарите в Гоце Делчев и Разлог се разписват вече за основни възнаграждения в размер на 1500 лева.

Забележете – основният виновник за цялата тази позорна ситуация директорът на болницата Огнян Митев заявил на протестиращите „пожелавам ви успех“. Това е същият директор, който си доказрва около 15 бона на месец заплата плюс врътки за кинти. Той не протестира. Той обаче ги разбира. Сега протестите да му напълнят хазната, за да може и той да си вдигне тлъстата заплата. Що за таглост, бе хора? Нищо не е мръднало от 45 – та година насам. Помните ли онази история в един завод. Раздават награди за отличен труд. На директора пари, на заместник директора пари, на началниците на цехове пари, а за работническите редици – хора и ръченици.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене