15-годишното момиче от катастрофата в Благоевград излезе от кома

15-годишното момиче, което пострада тежко при катастрофата на изхода на Благоевград, е излязло от кома. Тя бе приета в отделението по реанимация с черепно-мозъчна травма и контузия на белия дроб и се наложи да бъде транспортирана до „Пирогов“. Момичето е поето от лекарите в отделението по неврохирургия на софийската клиника. Бащата вчера отправи призив за даряване на кръв в социалната мрежа.

В лекия автомобил са се возили двете му дъщери и други две момичета. Най-критично след катастрофата е състоянието на 15-годишната девойка, която е била в средата на задната седалка без колан. Другите три момичета са били с колани и се отърваха с леки наранявания.

Състоянието на 19-годишния шофьор, който се преобърна по таван с лекия автомобил „Фолксваген“, остава стабилно. След инцидента той бе хоспитализиран в отделението по реанимация на МБАЛ – Благоевград с пневмоторакс. Няма данни да е шофирал след употреба на алкохол или други опиати, но това със сигурност ще се изясни от резултатите на кръвните проби.

По случая тече разследване, разпитани са свидетели. Всички младежи са от кв. „Струмско“. През последния месец шофьорът е карал като изтребител, претърпял е друг инцидент, при който се е ударил с колата си в стълб, твърдят запознати.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене