Кметът Илко Стоянов посети социален Център на патронния празник

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с потребителите и работещите в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Св. Йоан Рилски“ в деня, в който социалното заведение отбелязва патронния си празник.

Специален поздрав към посетителите отправиха музикантите от ФГ „Веселина“ към ЦЛТРДБ, а ученици от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ – Благоевград бяха приготвили за потребителите вкусни ястия.

Кметът поздрави ползвателите и ръководството на Центъра и им подари икона на св. Иван Рилски с пожелание да ги закриля.

„Искрено благодаря на всички вас за този празник, изпълнен с много положителна енергия. Благодаря и на хората, които ежедневно полагат грижи за потребителите в Центъра за настаняване от семеен тип. Трябва да знаете, че вие сте полезни не само в сферата, в която работите, вие сте полезни за цялото общество“, каза кметът Стоянов.

Специални гости на тържеството бяха Емилия Халилова, директор на дирекция „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград и Симона Митова, директор на дирекция „Образование“.

Условията, които предлага ЦНСТ „Йоан Рилски“ в Благоевград са съобразени с нуждите на деца и младежи с увреждания, като е осигурена  безопасна и сигурна среда за живеене. За потребителите се грижат социални работници, психолог, рехабилитатор, медицинска сестра, хигиенист и детегледачи.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене