Войводите от Петрич поискаха оставките на лидерите на ВМРО

ВМРО в Петрич поиска промяна в националното ръководство на организацията. Поводът е слабият резултат на партията на последните парламентарни избори. Войводите в южния град разпространиха и официална декларация. Тя е подкрепена от всички 20 местни структури в общината, коментира общинският лидер Борис Лазаров.

„За последните две години се изправихме пред четири парламентарни вота. За съжаление, с всеки следващ избор партията ни губеше. Но ръководството гръмко ни уверяваше как ще се изтласкаме ударно от политическото дъно. Преди година се избра ново ръководство, нови съпредседатели и бе обявено, че ВМРО тръгва напред към нови победи. Още тогава бяхме песимисти, виждайки как старите лица се обличат в нови постове”, пишат в декларация членовете на градската структура. Те обвиняват за случващото се бившия председател Красимир Каракачанов и Юлиан Ангелов. Според тях партията им е изпаднала в кома. В декларацията се посочват и получените преференции от водачите на листи в цялата страна. Справката е повече от красноречива и показва, че дори опитните политици на ВМРО са събрали нищожна подкрепа от не повече от 200 гласа.

ВМРО-Петрич иска спешно свикване на национален конгрес за избор на ново ръководство. Войводите в южния град се надяват, че ще намерят съмишленици и в други организации в страната и региона, за да се стигне до промяна в ръководството на партията.

ilindenpres.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене