Петричанинът – студент в АУБ, Пламен Костов поканен за главната роля на хакер в сериал на MTV

Пламен Костов

Второкурсникът в Американския университет в Благоевград Пламен Костов, който е от Петрич, получи предложение да изиграе главната роля в една от продукциите на MTV. Изучаващият политически науки и бизнес администрация плюс изобразително изкуство студент се явил на кастинг за ролята това лятото, докато бил на студентска бригада в САЩ. След няколкото прослушвания, през които минал, Пламен получил „ок“ от MTV и наскоро на електронната му поща пристигнала и официалната покана за сключване на договор и започване на снимките.

Според продуцентите Пламен напълно отговаря на образа, който търсят – „интелигентен и умен мъж с безупречен английсики език и лек източноевропейски акцент“. Ролята, за която е харесан петричанинът, е на хакер, част от международна хакерска мрежа. През деня героят му е почтен бизнесмен, а през нощта търси в интернет важна за компанията му информация. Телевизионният сериал трябва да бъде заснет за 2 месеца, за да се излъчи в края на годината.

Експедитивността на американските продуценти обаче явно въобще не е съобразена с визовия режим в САЩ и невъзможността който и да е българин да си изкара виза за 2-та дни от MTV, които предоставили на Пламен за организиране пътуването си обратно до САЩ. По тази причина преди 2 седмици той изпусна големия си шанс и оттогава е безкрайно отчаян, че се наложило да откаже контракта. „Ако имах виза, вероятно щях да зарежа всичко, включително и АУБ, защото винаги съм мечтал да стана актьор”, сподели младежът.

Костов се опитва от години да получи роля в американски филм. След седми клас той се явява на няколко кастинга за продукции, които Холивуд снима в България, но без успех. На практика офертата от MTV е първият пробив за младия петричанин към сбъдване на мечтата му да направи актьорска кариера в Щатите. Още повече че по време на кастинга българинът разбрал за готовността на телевизията при успех на първите 12 серии да продължи заснемането на филма в още няколко сезона.

Освен за хакерския сериал, през лятото амбициозният младеж се явил на още няколко прослушвания в Ню Йорк, включително и за нов филм, който ще се снима за Батман. За част от прослушванията било достатъчно да изпрати снимки и CV, други продуценти настоявали за Skype разговори с кандидата за ролята, а някои просто предпочитали  класическия монолог, който кандидат-актьорите готвят предварително.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене