Костадинов изпразни пленарната зала по време на речта си СНИМКИ

Кирил Петков остана на мястото си, но други депутати от от партийната група на Промяната последваха Асен Василев към изхода

По време на пламенната реч на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, масово депутати започнаха да напускат пленарна зала. Първи демонстративно излезе съпредседателят на ПП Асен Василев. 

Кирил Петков остана на мястото си, но други депутати от от партийната група на Промяната го последваха.

Делян Пеевски и няколко депутати от ДПС също напуснаха залата, докато Костадинов говори.

Няколко народни представители от ГЕРБ и ДБ излязоха от залата и така, докато лидерът на „Възраждане“ прави изявление от трибуната, пленарната зала се почти се изпразни.

Доволни ли сте, че за пореден път Народното събрание ще събере не народни представители, а безразборна евроатлантическа тълпа. Това каза в обръщението си към новите депутати и всички българи председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Ние от „Възраждане“ няма да говорим от името на целия народ, но за добро или зло – и никой друг не може. Защото българският народ се въздържа от участие в изборите, затова никой няма как да говори от негово име. Не знаем какви са причините повече от 61% от българите да не гласуват, но се досещаме: апатия, нихилизъм, неверие, отчаяние, униние, душевна леност и деградация. Всичко това на практика пише смъртната присъда на народа и държавата ни, допълни Костадинов предаде БГНЕС.

На фона на това, докато на няколкостотин километра от границите ни се води война, чиито икономически последици вече поглъщат целия ни континент, докато инфлацията разяжда икономиката ни, цяла седмица още несвиканото НС се занимаваше с най-важния казус в държавата ни дали днес да присъстват посланиците на Русия и Беларус.

Евроатлантическата тълпа тук, със своето инфантилно певедение тук, привежда тази присъда в действие всеки ден. Ето защо пак питам – от тези хора ли очаквате да ви управляват добре, да са справедливи и безкористни в действията си, и да поставят българския интерес над всичко, както се заклехме всички преди малко?, попита още Костадинов.

Той прочете пред депутатите и две стихотворения на Иван Вазов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене