Камили, кенгура и жерави радват деца и възрастни в зоопарка край Дъбница

Зоокът „Дъбница” е приютил в себе си стотици познати и екзотични за местните хора животни. Стопанин на атрактивния зоопарк в местността Баир арди /зад гората/ е бившият общински съветник и вечен любител на фауната Мустафа Мейзин. Той е закърмен от дете с много, ама с много любов към животните. Той от години има в двора си царство от най-причудливи пернати. Но най-сетне успя да сбъдне своята детска мечта – да направи този зоокът, който да радва децата и да ги учи на любов към животните. Вече притежава и всички видове разрешителни, за да може да носи радост и на малки, и на големи.

„Всичко си струва, когато е подчинено на децата и на животните. Този свят на фауната е върху площ от 6 декара. Направил съм всичко необходимо, за да е уютно и на обитателите, и на посетителите. Най-трогващо е щастието в очите на малчуганите от досега им с животните”, твърди Мустафа Мейзин.

Тук, сред красивата природа, децата могат да се насладят на най-различни животни – сред най-атрактивните са двугърбите камили, кенгурата, жеравите, има елени лопатари, алпака /чифтокопитни животни/, патагонска мара /южноамерикански гризач/, лебеди, пауни, фазани, понита. В направения водоем пък плуват патици, лебеди и гъски. Разбира се, има и кът за игра за малчуганите, беседки за отдих за възрастните. Всеки, който иска да усети магията на общуването с животните, може да го направи в Зоокът „Дъбница”. И ще се зареди с позитивна енергия. А тези, които са чели вълшебните разкази за животни на големия ни писател Йордан Йовков, няма как да не си спомнят за тях, щом видят тези красиви животни. Както и тези думи на Йовков: Ако добитъците знаяха да говорят, те щяха да бъдат като нас. И по-добри дори. Как мислиш ти, те всичко разбират, само език нямат.  

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене