ВМРО-ДПМНЕ: Българските евродепутати искат заличаване на македонския език

Очевидно само правителството на Република Македония не вижда или не иска да види българската политика на отрицание и асимилация спрямо Македония, македонския народ и македонския език. Последното доказателство за това е общото отношение на българските евродепутати. Това твърди в свой пост във Facebook депутатът от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски.

„Независимо от коя политическа партия идват, те искат заличаване на македонския език“, казва Мицевски.

Според него това вече е официалната политика на България спрямо Македония.

„Тя беше потвърдена за пореден път вчера чрез поправки на Съвместната парламентарна комисия в Страсбург, внесени от българските евродепутати, в които те поискаха заличаването на македонския език“, се казва в публикацията.

„Уверявам ви, че това няма да е последното изнудване и вето срещу Македония от българска страна, защото вредният Договор за добросъседство, подписан от македонското правителство, го позволява“, пише Мицевски.

Той отново потвърждава, че няма да има промени в конституцията, докато не бъде премахнат и изменен „изнудващият и асимилаторски Договор за добросъседство, който всъщност е източникът на всички несправедливости, изнудвания, отрицания и омаловажавания на македонския народ“.
„Това е моята позиция и позицията на ВМРО-ДПМНЕ, в която няма отклонение и компромис. Искат или не, това трябва да бъде разбрано и прието от представителите на македонското и българското правителство“, завършва изявлението Никола Мицевски.

https://www.vbox7.com/play:c310d5f973

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене