ТРЕТА КРУПНА КРАЖБА ЗА 3 ДНИ В КРАЙНИЦИ

Двама мъже взломиха посред бял ден дома на собственика на фирма за ремонт на касови апарати и задигнаха 8000 лв., пушките и ценностите непокътнати

Трета кражба за последните три дни регистрираха в дупнишкото село Крайници. Посред бял ден двама мъже задигнали 8000 лв. от дома на собственика на фирма за ремонт на касови апарати Райчо Биволев. Кражбата е извършена около 8.30 часа в четвъртък. Апашите изчакали Р. Биволев да тръгне за офиса си в Дупница и взломили врата на имота, след това и входната врата на къщата му.

Той разбрал, че е ограбен чак около 17.00 часа, когато се прибрал от работа. Още от входната врата на къщата го посрещнали разхвърляни дрехи и обувки. Първо проверил дали парите са на мястото, но те липсвали. Всички дрехи били извадени от гардеробите. Крадците са претарашили всички чекмеджета на мебелите в дома. Всичко било обърнато наопаки. Любопитното е, че са откраднати само парите. Двете законни пушки, които също били в дома му, както и ценни вещи, не са взети.

Биволев позвънил на тел. 112 и съобщил за кражбата. На място пристигнали криминалисти от РУ на МВР – Дупница, които направили оглед и иззели видеозаписи от камерите от имота на съседите на Биволев.

Според хора от селото на един от записите се вижда червен автомобил „Пежо“, паркиран в близост до къщата на Биволев. Вижда се и как двама мъже, които са без маски, взломяват вратата на имота му.

В масивите на КАТ – Пътна полиция е установено, че автомобилът, с който се придвижвали апашите, е с истински номера и не е обявен за краден.

За случая е уведомена Районна прокуратура – Дупница и е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Хората в селото са притеснени от зачестилите кражби. Това е трета крупна кражба в Крайници за последните три дни. Както „Струма“ писа, в сряда бяха откраднати 8000 лв. от автомобил на бизнесмена Г. Туйов, който е бил паркиран пред магазина му в центъра на селото. Ден преди това криминалисти заловиха четири деца, извършили кражба на 800 лв. от съседска къща в селото.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене