Скандал в Седмо СОУ в Благоевград! Десетокласникът-футболист Д. Чавдаров: Учителят Сп. Семерджиев ме хвана за гушата с думите: „Ей, копеленце“, удари ме и ме блъсна на земята

дание чавдаров

Даниел Чавдаров

Преподавателят по физкултура: Каза ми „Смешник“, така ритна топката, че можеше да удари някой от класа

Десетокласникът от Седмо СОУ „Кузман Шапкарев“ Даниел Чавдаров, който е сред младите футболни надежди на Благоевград, се оплака, че е бит от учителя си по физическо Спас Самар- джиев. Инцидентът станал ми­налия четвъртък по време на учебните занятия. „В часа по физическо играехме волейбол и се бяхме разделили на два отбора, като господинът иг­раеше в нашия. Ние губихме в резултата и когато ми дойде топката, я ритнах с крак и гос­подинът се ядоса. Хвана ме за гушата и ми каза: „Ей, копе- ленце“, при което и аз му от­върнах и го попитах: „На ка­къв се правиш?“. Тогава той ме дръпна за якето и то се скъ­са, изтика ме навън, удари ме, блъсна ме и паднах на земята. Устата ми беше в кръв. Потър­сих веднага зам. директорка­та Жана Милкова, която каза, че ще провери нещата. Вър­нахме се обратно и тя попита класа дали съм ритнал топка­та и като чу „да“, каза: „Вино­вен си“, разказа вчера 17-годишният Даниел Чавдаров. Думите му потвърди и негов съученик, който също твърди, че учителят се е държал агре­сивно с Даниел и го е изгонил от час.

Майката Виолета Азманска заяви, че синът й се е почувс­твал унижен и тя се притесн­ява от продължение на кон­фликта. „Уплаших се, като видях сина си. Очите му бяха кръвясали, беше много превъзбуден и направо искаше да отмъсти на учителя. Разго­варях с класната на Дани г-жа Тороманова, която ми каза, че той е виновен. Синът ми тре­нира футбол от 10 години, жи­вее за футбола, има спортен дух. Почувствал се е наранен и веднага се обади на треньо­ра си по футбол, за да му спо­дели за станалото. С учителя по физическо не съм се виж­дала. Знам, че е избрал една трудна професия като учител­ската, за което му свалям шапка, но много бих искала да намери сили да направи пър­вата крачка“, каза Виолета Аз­манска. Жената е в майчинс­тво и гледа малкото си дете, бащата е на гурбет в чужбина.

Учителят по физическо Спас Самарджиев потвърди за конфликта, но отрича да е обиждал ученика. „Даниел из­рита силно топката и аз му се скарах, защото можеше да удари някой от съучениците си. Той има самочувствие, за­щото е играл футбол във ФК „Литекс“, ФК „Локомотив“ /Пловдив/, сега е във ФК „Пи­рин 2001“ Обиди ме на „Смеш­ник“ и това преля чашата. Да, хванах го за якето, което се скъса, но не съм го удрял. Той изопачава нещата. Разговарях с треньора му Иво Андонов и Росен Пашов, които казаха, че горе-долу е такъв и при тях. Не съм имал досега проблеми с него“, заяви Спас Самар­джиев.

„Даниел е при нас от 1 го­дина и има проблемно пове­дение. Обижда учители и мно­го скоро беше изслушан на педагогически съвет по този повод. Наказан е с предуп­реждение от преместване, но сега ще го предложа за пре­местване в друго училище“, каза класната г-жа Торомано­ва.

Директорката на училище­то Лилия Стоянова заяви, че никой няма право да унижава учителите и че този път ще бъ­дат по-строги към Даниел. Предстои педагогически съ­вет, на който да се реши дали ще бъде преместен в друго училище, или ще премине на самостоятелна форма на обу­чение до края на втория срок.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене