Благоевградска област е готова за изборите в неделя, отчете и областният управител Николай Шушков

2 партии пращат над 200 застъпници на изборите в неделя, в 448 секции ще контролират машинен вот и само в 113 секции – гласуване с бюлетини

Предстоящите парламентарни избори ще бъдат стриктно контролирани от основните политически сили, доказателство за това е, че само в първите дни за регистрацията на застъпници и политически представите ДПС регистрира 145 застъпници в Благоевград, а БСП – 42-ма представители и 33-ма застъпници. Регистрацията на този вид наблюдатели, на които партиите плащат обикновено по 40-50 лв., ще продължи до събота.

Благоевградска област е готова за изборите в неделя, отчете и областният управител Николай Шушков. В региона ще бъдат открити 561 избирателни секции, а в 448 от тях ще има машини за гласуване. Броят на подвижните избирателни секции на територията на цялата област до този момент са 16.

Общият брой на избирателите е 314 772 души. Бюлетините, изборните книжа и материали, които централизирано са отпечатани, както и избирателните списъци ще бъдат получени в София днес от упълномощени от областния управител служители и 2-ма представители на РИК – Благоевград. Бюлетините за гласуване и останалите изборни книжа ще бъдат изпратени до 14-те общини от областта с осигурен от областта превоз, охраняван от ОД на МВР – Благоевград.

И тази година работният център на РИК в изборната нощ ще бъде ситуиран в Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Зала „Пейо Яворов“ ще бъде оборудвана със столове за членовете на РИК, които ще чакат да предадат протоколите, а парк „Македония“ ще се ползва за паркиране и изчакване на автобусите с представителите на СИК от общините.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене