Аферата която гръмна от страниците на най – четената медия в югозападна България с рибновалийката „робовладелка“ Невсе Уланова къс по къс започва да се разплита.

ПОТРЕСАВАЩО ВИДЕО: „Белите роби“ на Невсе от Рибново пътуват за работа в Испания!

Истинска каторга и неописуем ужас е работата в Испания, разказва мега ексклузивно и само за Топ Преса човек, работил по жегите на испанските черешови полета.

Аферата която гръмна от страниците на най – четената медия в югозападна България с рибновалийката „робовладелка“ Невсе Уланова къс по къс започва да се разплита. За потвърждаване на достоверността ни беше предоставен видеоклип при какви условия работниците на Невсе Уланова от Рибново са ходели на работа.

„И това е най – малкият ужас…“ , споделя емоционално един от преживелите страхотията на съвременното робовладелство. Ето и целият разказ, който с който разполагаме по темата:

Семейството "робовладелци"Уланови!

Семейството „робовладелци“Уланови!

„Всичко започна с препоръка от добри познати. Казаха ми, ако искам да си изкарам добри пари за кратко време да се свържа с Невсе Уланова от Рибново. Това била бизнес дама с големи позиции в Испания. Осигурявала сезонна работа в случая бране на череши, парите били добри и редовни. За мен това беше идеална възможност да заработя пари от които имах нужда. Свързах се с Невсе Уланова. Тя ме видя че съм млад човек и веднага заяви, че ще ме вземе на работа. Обеща ми заплащане от 7 евро на час и ми гарантира, че на ден се работи от 7 сутринта до 15 часа следобед. За да започна работа обаче, Невсе ми поиска сумата от 250 евро. Сума което и дадох и не му беше даден редовен отчетен документ. Сумата я дадох на ръка. Беше му даден ден и час на заминаване и така посочения ден заминах за Испания. Пътуването беше с плевенски автобуси, за което заплатихме още 170 евро. За сведение на всички ваши читатели, редовните линии до Испания от неврокопския край вземат 130 евро. При Невсе е хем незаконно, хем по скъпо и забележете на българо– сръбската граница Невсе заяви, че всички трябва да и дадем по още 10 евро „за да минем по бързо“ – вие сами преценете за какво бяха тези пари.

Пристигнахме в испанския град Калатают в Испания.  Това е община в провинция Сарагоса, автономна област Арагон, разположен край р. Халон в североизточна Испания. Грохнали и съсипани от път. От автобуса уморени трябваше да мъкнем багажите си по един голям баир докато стигнем един манастир в който бяхме настанени.

Условията – като затворници или бели робини. По 12 човека в стая с легла на два етажа. Баня в която трябваше да се къпем по четиридесет човека забележете – баня без сифон. Кухнята бе за 80 души, за пералня чакаш три дни. На полето работата е при 40 градуса на сянка, и 50 градуса на слънце… Не ти се дава редовно вода и храна за да не ти се приспи. Възрастни жени припадаха от жегите е тежките условия. Уж уговорката беше да работим от 7 до 15 часа, а се оказа че трябва да работим до 17 часа, като надницата си оставаше същата. Невсе ни даваше аванс колкото да имаме джобни и обещаваше да се издължи накрая. Разбира се накрая получихме пари колкото се бяхме разбрали за времето то 7 до 15 часа, времето от 15 до 17 часа не си беше платено. Бяхме излъгани. Прибирайки се в България разбрахме, че и на борсата не можем да идем, защото по документи Уланова ни беше пуснала отпуска но не и да ни съкрати.“

Това е разказът на нашият читател, който за сега държи да му запазим името в тайна от съображения за сигурност. Бизнес дамата Уланова, била злобна и отмъстителна, разправяла че има връзки навсякъде дори и в полицията. Никой нищо не можел да и направи. Във видеото се вижда как всяка сутрин „робите“ на Невсе ходили на работа. Коментарът оставяме на Вас.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене