2 холандки напират за танцьорки в ансамбъл „Пирин”

106279-kastin-ansambal-pirin-01

7 кандидати се явиха на кастинга, който се проведе в Благоевград

Днес ансамбъл „Пирин” проведе конкурс за танцьори в Благоевград. В зала „Яворов” четиричленна комисия оценява танцови умения на кандидатите. Конкурсът за танцьори се провежда в три кръга. Сред кандидатите бяха девойки и младежи до 25-годишна възраст, които показаха хореографски комбинации от всички етнографски области на България.  В надпреварата се включиха 7 желаещи, двама от които, младежи на 18 и 24 години. Оценяващата комисия бе в състав Кирил Апостолов, Кирил Бельов, Бистра Бельова и Деница Секулова.

 „Ансамбъл „Пирин” има нужда от няколко свежи девойки и свежи момчета. Танцът е за млади хора. Хора, които обичат танцовото изкуство, хора, които живеят с танца”, каза Кирил Апостолов, хореограф на Ансамбъл „Пирин”.

Участниците в конкурса е задължително да са навършили 18 години и да притежават отлични танцови умения. Сред явилите се, бяха и холандките Ники Спитхост на 20 години и Наташа Дъфрис на 23 години.

 „От 12 години се занимавам с народни танци. В момента танцувам в детски ансамбъл, но желанието ми е да продължа да се занимавам сериозно с танци”, каза Атанас Христов, 18-годишен, кандидат в конкурса за танцово изкуство на ансамбъл „Пирин”.

106280-kastin-ansambal-pirin-02

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в следващите дни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене