„Места гърлс“ засрамиха мъжете

3-жени-футбол

Момичетата на „Места гьрлс“ засрамиха мъжките гарнитури от Хаджидимово, след като се завърнаха с първата си купа за сезона и дадоха сериозна заявка за първо място в своята зона. Това се случи след поредния турнир от шампионата при девойките в Благоевград, където те бяха безапелационни фаворитки в изиграните двубои. Успехът пък превърна подопечните на треньора Димитър Парасков в местни спортни звезди, а феновете им се роят.

2

Дамският футболен отбор на Хаджидимово не позволи на съпернички-те си да вземат нито един мач. Сериозен принос за това дадоха звездите на „Места гьрлс“ Мария Воденичарова и Лили Чобанова, които бяха основни реализаторки за своите. Кадем се оказа отново Иван Воденичаров, който в ролята си на помощник треньор трябваше да замества старшията, който отсъстваше заради неотложни ангажименти.

Представителките на Хаджидимово започнаха с летящ старт в първия си двубой побеждавайки с 1:0 домакините от Спортика 2. Този мач се оказа най-труден и до края състезателките на гостите трябваше да изстрадат победата си, която дойде след скъпоценно попадение на Мария Воденичарова. Във втория двубой „Места гьрлс“ не изпуснаха инициативата от първата до последната минута и победиха с 4:2 след голов рецитал на Лили Чобанова, която отбеляза всички попадения за своя отбор.

1 жени-мач

Последният двубой тимът от Хаджидимово спечели с безапелационното 7:0, след като не остави никакви шансове за съперника. В него отново Лили Чобанова бе сред топреализаторите с трите си гола в съперниковата врата. Хеттрик на своята сметка фиксира и Мария Воденичарова, а едно попадение добави далата заявка за водеща роля в отбора Ивелина Урдева.
„Момичетата заслужават уважение и поздравления за представянето си. Не само заради спечелената надпревара и победите над двете гарнитури на доказана школа като тази на „Спортика“. Те трябва да са горди заради това, че за краткия период на съществуването ни показаха сериозен растеж. Усилията в тренировките и непрестанния труд дават своите плодове и смятам, че тепърва ще се говорят още добри думи за тях,“ коментира треньорът Димитър Парасков.

Източник: Хроника

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене