Бизнесът в Сандански към Нинова: Вие бяхте стабилните в правителството. Трябва да продължите

Собственици и управители на фирми в туризма, металургията, мебелна промишленост, земеделие и хранително-вкусовата промишленост благодариха на БСП с думите: „Вие бяхте стабилните в правителството и ни помогнахте да оцелеем в най-трудните месеци. Трябва да продължите така и да направите стабилно редовно правителство“.

„Ние спряхме рекета върху фирмите, който ГЕРБ правеха 12 години. Държавата беше партньор, а не рекетьор като при Борисов”, заяви Корнелия Нинова в Сандански.

Лидерът на БСП, вторият в благоевградската листа на левицата проф. Георги Михайлов, кметът на Гоце Делчев и член на ИБ на БСП Владимир Москов, областният председател на БСП-Благоевград Валери Сарандев и кандидатът за народен представител на левицата от Сандански Младен Тимчев се срещнаха с представители на бизнеса в Сандански, както и с граждани и партийния актив, по повод празника на независимостта.

“Алармираме, че помощта на държавата от 250 лв. за тока изтича в края на септември. Служебното правителство да я удължи да края на годината. Тези пари ги има в бюджета”, допълни Нинова и представи предложенията на БСП за таван на цените, изземване на свръхпечалбите на енергийните дружества и справедливото им преразпределение към домакинствата и фирмите, от които са натрупани.

„Това, за което ние настояваме от месеци, вече се прилага в Европа. Там вече се обсъжда малкият и среден бизнес да се върне на регулирания пазар“, посочи Нинова.

Представителите на бизнеса поставиха много въпроси, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост, подкрепата за земеделците, електронното управление и бюрократичните пречки пред предприемачите, както и липсата на кадри за икономиката.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене