Вечерни новини! Затвор за известен благоевградчанин

Осъдиха за пореден път известен с множеството си присъди благоевградчанин. Подписа споразумение с прокуратурата, като преди това е признал вина за трафик на наркотици.

Юлиян Мирчев – Фрико, бе арестуван в началото на годината, заедно с неговите синове Георги и Юли, Павел Стойнев-Барабата и Петрана Ждрапанска Вкараха ги в полицейската килия в Дупница. Делото бе образуванов срещу него като ръководител на организирана престъпна група. У него тогава намериха малки количества марихуана, хероин и кокаин. Съдът в Благоевград наложи преди дни наказание 2 години затвор. Ще се приспаднат месеците в предварителни арест, считано от 1 януари.

Магистратите са категорични, че деянието е извършено при условията на опасен рецидив, след като Мирчев е бил осъждан за тежки умишлени престъпления. Едното от тях е убийство на унгарски тираджия. Той неговият съучастник от Разложко – Петър Плачков, задигнали стока от камиона край Кресненското дефиле и опитали да я пласират в Разлог.

Междувременно Мирчев бе обвинен и за стрелба по пожарникар при опит да открадне кола в Пловдив. След ареста му тогава остана зад решетките само няколко месеца и на 28 август 2001 година. Успя да избяга от арестантската кола, с която полицаи от Благоевград го караха към Пловдив. По време на конвоирането му  Фрико изрязал покрива на арестантската уазка и скочил в движение. В уазката отпред се возели шофьор и двама конвоиращи. В задното отделение без белезници бил арестантът. По пътя камионетката трябвало да мине през Кюстендил, откъдето да приберат друг следствен. В един момент тримата полицаи установили, че Фрико е избягал някъде около Дупница, припопомни 24 часа. На 3 октомври 2002 година бе арестуван в Гърция с 250 грама хероин. Оказало се, че е преминал границата с подправени документи два дни след бягството му от арестантския автомобил. Получи 11 години затвор от Апелативния съд в Солун. Излежа 4 години в страната ни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене