МВР, НАП, БАБХ и РДГ щурмуват Разлог

Към момента служители на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград, Районното управление в Разлог, Националната агенция по приходите, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Регионалната дирекция по горите (РДГ) – Благоевград проверяват 24 обекта на територията на Разлог в рамките на национална специализирана полицейска акция, каза на брифинг директорът на ОДМВР – Благоевград ст. комисар Георги Кандев, предаде БТА.

Акцията е по линия противодействие на битовата и конвенционалната престъпност в малките населени места, както и закононарушения и спекулации с цените на дървата и пелетите за отопление, с оглед предстоящия отоплителен сезон.

Акцията в област Благоевград започва от Разлог и това не е случайно, посочи ст. комисар Кандев. По думите му причина е характеристиката на района, но акцията ще продължи на територията на цялата област.

В акцията участват 45 служители на ОДМВР – Благоевград, четирима от БАБХ, осем проверяващи служители от НАП и също толкова от РДГ – Благоевград. Сред проверяваните към момента обекти са дърводобивни, дървопреработвателни фирми. Проверки се извършват и в цехове за пелети, както и в търговски обекти, в които се предлагат акцизни стоки.

Към момента има открити акцизни стоки без бандерол в един магазин. В тази връзка е задържано едно лице, посочи директорът на ОДМВР – Благоевград.

В рамките на специализираната акция се проверяват и фирми, и магазини, в които е възможно да има т. нар. „тефтери с вересии“, което предполага по-задълбочена проверка за търговия с гласове, посочи ст. комисар Кандев. Проверяват се и вече добити от гражданите дърва, както и се беседва с тях, дали им е оказвано влияние, разясни ст. комисар Кандев. Проверява се и всеки получен сигнал за лица, занимаващи се с незаконна дейност. Има два случая на телефонни измами по схема, по която измамените плащат за дърва за огрев, които не получават.

Специализираната полицейска акция продължава и през следващите дни в околните населени места, както и на територията на цялата област.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене