Целият малък, среден и едър бизес реве за кадри. Бизнеси в иначе развития град Гоце Делчев колабира заради липса на хора, а при Расим и Невсе - изобилства от кадри.

Как „Расим и Невсе“ от Рибново сложиха в малкия си джоб „Сдружение на предприемачите“ Гоце Делчев!?

Когато Топ Преса от години говори за кухите структури, за гръмките безрезултатни фрази на местното сдружение на предприемачите в град Гоце Делчев всички местни бизнесмени ни игнорираха щото си мислеха, че го правим от корист и злоба. А какво се оказа? Не само, че се оказваме прави, ами и може би сме единствените, които мислят за бъдещето на малкия и средния бизнес в региона. 

Защо са ви празни приказките, драги предприемачи от Гоце Делчев? На кого да вярват, младите? На Вас, които ги учите че с постоянство, много труд, коректно плащане на данъци, креативност, коректност и престиж се успява… или да вярват на Невсе и Расим Уланови от Рибново, които за година и половина станаха милионери под носа на държавата? Вие като луди до четиринадесето число правите невероятни упражнения да си отчетете ДДС – то, внасяте осигуровките си, на датата изплащате заплатата, сблъсквате се с инспекции и ред институции… а Расим и Невсе строят поредната си триетажна къща мега лукс в Рибново без НАП да ги пита от къде им са парите, без НОИ да ги пита защо не плащат осигуровки и пр.

Целият малък, среден и едър бизнес реве за кадри. Бизнеси в иначе развития град Гоце Делчев колабират заради липса на хора, а при Расим и Невсе – изобилства от кадри. Пълни рейсове летят за техните обекти в чужбина, събират се по 1000 лева такси на човек от работниците за превозвачът „Санде“, за спане и ядене и не се отчита нито лев в държавата. Какво говорим! Тези хора даже и фирма нямат. Няма регистрирано дружество.

И кой е но напред, драги предприемачи? Вие които мъкнете каиша цяла година, давате здраве за пари, наливате маса пари в държавата или Невсе и Расим? Докато предприемачите стоят и мислят как да спасят бизнеса си в редица кризи, Невсе и Расим от Рибново имат Дубай и Анталия за уикенд зони от по десет дни, купуват имоти в Турция и продължават да работят. И никой не им пречи, нито ги пипа… Нещо повече уж богатите и властни предприемачи на Гоце Делчев мълчат като пукли по темата! Що! От страх. Нямате ли борбен дух, нямате ли адвокати, къде сте да си потърсите правата?

Топ Преса настоява Невсе и Расим от Рибново да бъдат избрани за предприемачи на година за всички времена в Гоце Делчев. Другите сте просто икономически роби на собствените си болни амбиции. Така излиза. Или не сме прави?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене