И днес идват едни и казват: „Гласувайте за нас, но ние не искаме другите“. Вече е ясно обаче, че никой самостоятелно няма да може да направи правителство. Тогава накъде са тръгнали? – попита Карадайъ.

Мустафа Карадайъ в Руен: За да има просперитет, е нужно обединение

Няма общество, което да е имало просперитет, ако има разделение. Напротив, за да има просперитет е нужно обединение. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Руен.

И днес идват едни и казват: „Гласувайте за нас, но ние не искаме другите“. Вече е ясно обаче, че никой самостоятелно няма да може да направи правителство. Тогава накъде са тръгнали? – попита Карадайъ.

Другите пък казват, че след 3 месеца пак ще ходим на избори. Защо тогава си дошъл да ни искаш гласа? Това е безотговорно поведение при наличието на каскадата от кризи в държавата, категоричен бе лидерът на ДПС.

Затова нашият апел сега е мощно да гласуваме с номер 1,  за да има силно ДПС в 48-то НС. Защото само ДПС може да направи така, че различните да седнат на една маса, да поставят национали цели, да разпишат програма и да управляват заедно, подчерта Мустафа Карадайъ.

За да се случи това обаче най-напред трябва да се реши политическата криза, заяви Карадайъ. Защото за преодоляването на останалите кризи – икономическа, енергийна, социална, финансова, здравна, са нужни политически решения.

Този път трябва да решим въпроса със съгласието по национално значимите теми, подчерта още Карадайъ. И заяви, че на дневен ред са енергийната криза и осигуряването на продоволствена сигурност и независимост. Карадайъ призова  да няма разделителни линии, а в диалог и съгласие да се излъчи стабилно управление с ясни евроатлантически ценности.

Асен Василев и Кирил Петков, заявяват, че няма и няма да има нито една пенсия под линията на бедността от 413 лв. Днес Тристранният съвет е приел решение да предложи на Министерски съвет линията на бедност да се вдигне на 504 лв. В момента минималната пенсия за стаж и възраст е 467 лв. Решението означава че хората, които я получават, ще станат от 800 000 в момента – милион и половина. И те ще са под линията на бедността, заяви социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов. Той разобличи лъжите на Кирил Петков и Асен Василев за пенсиите.

В Добрич е изречена поредната лъжа от бившия  министър-председател Кирил Петков – че през следващия мандат, ако те спечелят изборите,  минималната пенсия ще стане 900 лв. За да се случи това, трябва да има допълнителен ресурс всяка година от 6 милиарда и 700 милиона лв. в бюджета на Държавното обществено осигуряване. Как ще стане това, не казват, възмути се Адемов.

Предупреждавахме какво ще стане и в  икономически, и в политически план. Още миналата година казахме, че основният проблем ще бъде инфлацията, а това значи обедняване, посочи и финансовият експерт на ДПС доц. Петър Чобанов, бивш министър, на предизборна среща в Руен.  И попита какво направи властта за земеделците. Властта им вдигна осигуровките, а ДПС осигури допълнителни 300 милиона, за да бъдат подкрепени в тази трудна ситуация, припомни Петър Чобанов. И продължи: „Подадохме ръка и на общините като осигурихме 120 милиона за всички общини, за да посрещнат тези трудни периоди.”.

Бъдете убедени, че ще работим неуморно и настоятелно, за да може и малките населени места и община Руен да се възползват от оперативните програми и от всички инструменти които предоставя ЕС, каза водачът на бургаската листа на ДПС Севим Али. Тръгваме на тези избори с мотото „С ДПС сигурност и стабилност“, защото през последните 32 години, откакто е създадено Движението за права и свободи от нашия почетен председател д-р Ахмед Доган, винаги сме били гарант за сигурността, гарант за мира и стабилността в нашата Родина България. И занапред ще бъде така, увери Али.

ДПС доказа, че опитът, експертизата и знанията са при нас, категорична бе Атидже Вели, евродепутат от ДПС/”Обнови Европа”. България е в много по-тежка криза от две години насам. Нека всички заедно да се справим с тази криза, нека направим план с мерки, за да гарантираме енергийната и продоволствена сигурност и независимост на България, призова тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене