Нинова: ЕК потвърждава мерките, предложени от БСП преди месеци

Болници, училища, читалища да се върнат на регулирания пазар

„Европейската комисия потвърждава мерките, предложени от БСП преди месеци. Ние отдавна искаме да се сложи таван на цените. Трябва да се изземат свръх печалбите на енергийните дружества и да се разпределят справедливо за подпомагане на семействата и фирмите. Тези печалби са натрупани от хората и бизнеса, които плащат скъпата енергия и е редно да се върнат при тях, за да оцелеят през зимата. Болници, училища, читалища трябва да се върнат на регулирания пазар“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на посещението си в Русе, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите ѝ Европа е узряла за такава политика, която определя съвсем друга роля на държавата – активна и в подкрепа на хората.
„Редица ограничения, които по-рано се считаха за неправомерна държавна помощ, паднаха. Сега в пълна степен трябва да заработи и социалната държава в подкрепа на бедните, работници, младите и пенсионерите. Спешно трябва да се приеме определение за енергийна и водна бедност и хората, попадащи в тази категория да бъдат подкрепени от правителството през зимата. Нашата социална програма е реална и изпълнима. Доказахме го в редовното правителство. Оценявайте ни по резултатите. Участието на БСП в следващото управление е гаранция за стабилност и силна социална политика в подкрепа на хората“, допълни Нинова.

Елка Василева

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене