Банско асфалтира улици и прави тротоари в села и промишлени зони

В пълен ход е рехабилитирането на уличната мрежа в Банско, Добринище, селата Кремен и Обидим, подобрява се и инфраструктурата в промишлените зони на общинския център. Работи се по смяна на тротоарните настилки и бордюри, ремонтира се и се полага нова асфалтова настилка.

В напреднал етап е ремонтът на поликлиниката в Банско. Улиците в зона „Мешинка” вече са завършени, работи се по тези в зона „Забиница”. Изпълняват се дейностите от втория етап на реконструкцията на ул.“Тодор Каблешков“. В различни фази са ремонтите по улиците „Неофит Рилски“, „5-ти Октомври“, „Бяло море“, „Иван Михайлов“, „Търново“, „Христо Чернопеев“ и „Шинова ела“.

Започна и изпълнението на проекта за укрепване на коритото на река Глазне в Банско, южно от моста на ул. „Найден Геров“, до водослива на реките Демянишка и Бъндеришка.

В Добринище са изпълнени или са в процес на завършване ремонтите на покрива на училището, както и на улиците „Александър Стамболийски“, „Паисий“, „Ленин“, „Самуил“ и „Шипка“.

Предстои ремонт на улици в с. Гостун и с. Осеново. Реализирането на общинската инвестиционна програма ще продължи и в следващите месеци, докато метеорологичните условия позволяват работа на открито.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене