Оставиха за постоянно в ареста М. Коцев от Дупница, предложил между 30 и 100 лв. на съкварталци да гласуват за определена партия

Оставиха в ареста Методи Коцев от Дупница, който беше задържан при акция на ОДМВР – Кюстендил за противодействие на купуване на гласове за вота на 2 октомври. Ръководителя на Районен съд – Дупница съдия Иван Димитров постанови „задържане под стража“ за 45-годишния мъж, след като наблюдаващият прокурор по случая Даниела Йорданова поиска задържаният да остане в ареста.

В хода на съдебното заседание са изнесени факти, че М. Коцев е предлагал пари на 5 човека от квартал „Ценеви“ в Дупница, където живее и той. Предлаганата сума е била от 30 до 100 лв., за да гласуват на избори за депутати за определена партия.

Прокурор Йорданова е представила пред съда доказателства, че Коцев е осъждан в Португалия за извършено тежко престъпление, което е наклонило везните да бъде оставен в ареста. Веднага след прочитане на решението на съдия Иван Димитров Коцев е транспортиран в следствения арест в Кюстендил.

Стана ясно, че Коцев е действал в комбина с друг мъж, който все още не е установен от органите на разследването. Както „Струма“ писа, Методи Коцев и мъж на 28 години бяха задържани преди два дни на бензиностанция до квартал „Ценеви“. При обиска в дома на Коцев беше открит списък с имената на 21 лица, като срещу тях е бил изписан номерът на секцията, в която трябва да гласуват.

Разследването за купуване и продаване на гласове за предстоящия вот на 2 октомври в Дупница продължава. Очакват се още арести.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене