Мустафа Карадайъ във Варна: Нужна ни е стабилна политическа власт, за да има инвестиции и сигурни доходи

Властта идва от хората и е за хората. Властта идва от народа и е за народа. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща във Варна, където водач на листата на Движението е Ерджан Ебатин.

Когато народът ни е гласувал доверие и ни е изпратил в Народното събрание да решаваме проблемите му, ние сме длъжни да го правим. А не да се противопоставяме и да чертаем разделителни линии, категоричен бе Карадайъ.

Държавата има нужда от стабилност – стабилност в политиката, във властта, в законодателството. Когато имаме стабилна политическа власт и стабилно законодателство, можем да вземаме адекватни решения и да решаваме проблемите на хората, подчерта лидерът на ДПС. И обясни, че стабилната политическа власт дава гаранция на инвеститорите.

Нито един инвеститор няма да дойде в политически нестабилна държава, защото няма да има сигурност за своите инвестиции. Има ли стабилно управление, законност, демокрация, спазват ли се правата и свободите, инвеститори ще има. А това означава сигурни работни места и сигурни доходи. Оттам следва плащане на осигуровки и данъци, пълни социални фондове, плащане на пенсиите, подчерта Карадайъ. Той допълни, че при липса на стабилност няма инвестиции, няма работни места и младите хора търсят препитание в чужбина. Но, когато го намерят, плащат данъци и осигуровки в други държави и България остава без средства за решаване на проблемите.

България има нужда от стабилно управление и от стабилно законодателство, а не безотговорно да ни говорят, че ще има избори през два-три месеца, категоричен бе Карадайъ. По думите му кризите не могат да бъдат преодолени, докато има политическа криза в България.

Лидерът на ДПС припомни как над 250 топ политици от 68 държави се събраха в София на заседанието на Либералния интернационал, който избра с огромно мнозинство Хамид Хамид за свой вицепрезидент.

Независимо, че на медиите и партиите у нас форумът не бе интересен, защото домакин бе ДПС, международните оценки за Движението са факт, заяви Карадайъ. И разказа как когато отиде в Брюксел премиерите от либералното семейство го питат защо България – най-бедната страна в ЕС, не се възползва от заделените за нея 60 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост, Стратегическия план за земеделие и оперативните програми.

Питат ме защо не вземаме тези пари, не ви ли трябват, сподели Карадайъ. И припомни как всички оперативни програми от първия и втория програмен период бяха написани от експертите на ДПС в управлението Хасан Адемов, Джевдет Чакъров, Бюрхан Абазов, Атидже Вели, Искра Михайлова, Станислав Анастасов.

С омраза и реваншизъм не може да се управлява, управлява се с акъл. Пред камерите всички казват, че не искат с ДПС, но когато микрофоните ги няма, чукат на нашата врата, защото експертизата е в ДПС, заяви Карадайъ. И допълни, че сега най-важни са земеделските оперативни програми, за да осигурят продоволствената сигурност.

Експертизата е в ДПС, опитът е в ДПС, големият ключ за решаване на проблемите и преодоляването на кризите е в ДПС. Евросредствата, които стоят в Брюксел, чакат експертизата на ДПС във властта, за да дойдат в България, подчерта председателят на Движението.

Ситуацията е трудна, сложна и тежка. Трябва да бъдем много мобилизирани и много активни като български граждани. И да гласуваме с № 1, за да има стабилно управление в страната, призова Мустафа Карадайъ.

Отдавайки почит на нашия приятел Камен Костадинов, си дадох сметка, че ДПС е преди всичко съдба. ДПС е едно голямо семейство, лично мое семейство вече 32 години, сподели водачът на листата на Движението в морската столица Ерджан Ебатин.

Бях много млад – на 18 години. Вълнувах се за нашите права и свободи. Тогава за първи път усетих импулса и ти, различния, да изкажеш мнение, да бъдеш част от голямата политика, от това да имаш право да избираш и да бъдеш избиран, продължи Ебатин.

Много от нашите колеги не си дават сметка къде щяхме да бъдем ние, ако не беше ДПС.  Може би си мислите, че правата и свободите са даденост. Но не са, приятели. Има много хора, които казват: „ДПС няма право да бъде на политическия терен“. Защо?! Защото сред нас има и различни. Този модел трябва да бъде пречупен. Разбирате ли каква е каузата на ДПС? Да съумеем да пречупим онова мислене, което не приема различния, призова Ерджан Ебатин.

И допълни: „Ние сме единствената българска партия, в която всяко различие – дали на етнос, дали на религия, има равен старт и равни права. Ние сме партия модел“.

Обръщам се към младите хора. ДПС е единственият портал за реализиране на младежите, които са различни и искат да се утвърдят в страната, заяви още Ебатин.

Дойде времето да заявим: Искаме да влезем във властта с широко отворени сърца, с много обич към всички и да наложим нашата кауза всички да бъдем заедно, независимо от нашето различие и да успеем да направим така, че да живеем в една успешна страна. Особено в тези условия на тежки кризи, обобщи Ерджан Ебатин.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене